Вести


ЕРАЗМУС+ КЉУЧНА АКЦИЈА 1 – КРЕДИТНА МОБИЛНОСТ

опширније

Мексичка агенција за међународну развојну сарадњу (AMEXCID), у име Министарства спољних послова, позива стране држављане који су заинтересовани за специјализацију, мастер или докторске студије, за мастер или постдокторска истраживања или да учествују у програму академске мобилности на нивоу основних или мастер студија, да учествују у Програму стипендирања Владе Мексика за међународне студенте у 2019. години.

опширније

У оквиру програма Хоризонт 2020 отворен је позив за пројекте у области информационих и комуникационих технологија. Активности у оквиру овог позива подржавају кључне компоненте дигитализације европске индустрије попут фотонике, роботике, производних технологија, сајбер-физичких система и микро електронике.

опширније

У оквиру програма Хоризонт 2020 отворен је позив за пројекте усмерен ка унапређењу и постизању изврсности у истраживању - ERA Chairs (WIDESPREAD-04-2019).

опширније

У оквиру програма Хоризонт 2020 тренутно је отворен позив за пројекте усмерен на унапређење капацитета истраживача кроз стицање нових знања, вештина и искустава неопходних за решавање друштвених изазова - Widening Fellowships (WF-01-2018).

опширније

У оквиру програма Хоризонт 2020 тренутно је отворен позив за пројекте усмеренe на истраживање, развој и иновације са циљем унапређења сајбер безбедностиCYBERSECURITY (H2020-SU-ICT-2018-2020).

опширније

У оквиру програма Хоризонт 2020 отворен је позив за пројекте усмерен на координацију и пружање подршке истраживачким активностима побољшањем научног и технолошког капацитета повезаних институција и унапређењем профила истраживача и партнерских институција.

опширније

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, 2. августа 2018. године, одржан је састанак коме су присуствовали: проф. др Ненад Филиповић, в.д. ректора, проф. др Мирослава Петровић Торгашев, проректор за научноистраживачки рад, проф. др Живадин Мицић, проректор за наставу, градоначелник града Крагујевца Радомир Николић, члан Градског већа за инвестиције и управљање пројектима, Миња Обрадовић, и члан Градског већа за културу, проф. др Миљан Бјелетић.

опширније

Одржан састанак Председништва Српске академије наука и уметности са руководиоцима Универзитета и академицима из Крагујевца

опширније

Шангајска листа најбоље рангираних универзитета на свету, поново је уврстила Универзитет у Крагујевцу у 500 најбољих

опширније