Отворени позиви


Од ове године креће нови Еразмус програм за период 2021-2027.

Очекује се да ће овогодишњи позиви у оквиру новог програма бити објављени у току марта 2021. године.


  Позив: ERC Starting Grants

  Тема: ERC Starting Grants осмишљени су да подрже изврсне истраживаче у фази каријере у којој оснивају свој истраживачки тим или започињу свој независни програм. Пројектне пријаве могу поднети истраживачи било које националности са 2-7 година искуства од завршетка доктората (продужења су могућа под одређеним околностима - видети најновији ERC Радни програм), са изврсним научно-истраживачким искуством и квалитетним предлогом истраживачког пројекта.

  Рок за пријаву: 8. април 2021.

  Више информација на следећем линку:

 • Званична страница позива  Позив: Фонд за иновациону делатност - Иновациони ваучери

  Тема: Иновациони ваучери представљају једноставан финансијски подстицај намењен привредним друштвима за коришћење услуга које пружају научноистраживачке организације. Намењени су предузећима којима су потребне услуге научноистраживачких организација за решавање техничког/технолошког проблема на који наилазе у свом пословању, односно за трансфер научних, технолошких или иновативних услуга које су нове за предузеће.

  Рок за пријаву: до утрошка средстава

  Више информација на следећем линку:

 • Званична страница позива

  Позив: Фонд за иновациону делатност – Програм трансфера технологије

  Тема: Канцеларија за трансфер технологије идентификује истраживања са комерцијалним потенцијалом којима пружа даљу подршку како би се комерцијална спремност подигла на виши ниво. Подршка може бити у виду стручне помоћи за дефинисање стратегије и повезивања и успостављања сарадње са заинтересованим комерцијалним партнерима и у виду одобравања финансијских средстава за додатни развој проналаска/иновације.

  Рок за пријаву: позив је стално отворен

  Више информација на следећем линку:

 • Званична страница позива

  Позив: Фонд за иновациону делатност - Програм сарадње науке и привреде

  Тема: Програм сарадње науке и привреде осмишљен је да подстакне компаније из приватног сектора и јавне научно-истраживачке организације да реализују заједничке научно-истраживачке и развојне пројекте са циљем да креирају нове производе и услуге, односно иновативне технологије, са тржишним потенцијалом.

  Рок за пријаву: 29. април 2021. године до 15 часова.

  Више информација на следећем линку:

 • Званична страница позива


  Позив: Microsoft AI for Accessibility program

  Тема: Програм AI for Accessibility омогућава приступ напредним рачунарским ресурсима у Microsoft Azure cloud-у за појединце и организације који раде на оснаживању особа са инвалидитетом широм света. Програм AI for Accessibility додељује грантове пројектима који се надовезују на недавна достигнућа у Microsoft-овим когнитивним услугама и машинском учењу за развој приступачних и интелигентних решења АИ у било којем од три фокусна подручја: запошљавање, свакодневни живот и комуникација.

  Рок за пријаву: Образовање - 12. март 2021.

  Више информација на следећим линковима:

 • AI for Accessibility програм
 • Званична страница позива

  Позив: Industrial safety in the context of pandemics and exponential change

  Тема: Позив укључује истраживање и управљање индустријским ризиком, спречавање већих утицаја на животну средину или друштво, као и истраживање производа и система потребних за побољшање безбедности у индустријским окружењима. Поменуте индустрије укључују, између осталих, процесну индустрију, енергетику, транспорт опасних материја, изградњу и рад главне инфраструктуре и сектор услуга. Позив обухвата две теме: Тема 1) Лекције научене из Covid-19 и изградња капацитета за подизање имуног одговора на вирус, и Тема 2) Нано-структурирани материјали у личној заштитној опреми и уређајима за филтрирање.

  Рок за пријаву: 30. март 2021.

  Више информација на следећем линку:

 • Званична страница позива

  Позив: Приступ истраживачким лабораторијама

  Тема: Конзорцијум за Средњоевропску истраживачку инфраструктуру (CERIC-ERIC) је објавио позив за подношење предлога за координисани приступ више од 50 инструмената и лабораторија за подршку у истраживањима у свим областима материјала, биоматеријала и нанотехнологије.

  Рок за пријаву: 1. март 2021. (прва фаза), 31. март 2021. (друга фаза)

  Више информација на следећем линку:

 • Званична страница позива

  Позив: Research Grants on Education - Small

  Тема: Програм малих истраживачких грантова подржава истраживачке пројекте за образовање који ће допринети побољшању образовања, са буџетима до 50 000 долара за пројекте у распону од једне до пет година. Пријаве се могу слати три пута годишње.

  Рок за пријаву: 01. јун 2021.

  Више информација на следећем линку:

 • Званична страница позива

  Позив: COST програм

  Тема: COST програм окупља европске истраживаче, инжењере и научнике из различитих COST земаља како би заједнички развили идеје и нове иницијативе у свим научним и технолошким областима кроз трансевропску сарадњу. COST подстиче и негује транс-, мулти- и интер-дисциплинарне приступе интегришући истраживаче, инжењере и научнике из различитих области и сектора као што су универзитети, истраживачки центри, компаније, мала и средња предузећа, и други релевантни актери.

  Рок за пријаву: 29. октобар 2021. 12ч (CET)

  Више информација на следећем линку:

 • Званична страница позива