Вести


И ове академске 2022/2023.године, Центар за студије сећања при Универзитету у Крагујевцу организује курсеве у оквиру програма Студија Холокауста. Полазници курсева у претходној академској години препознали су значај ових студија и прилику да допуне, прошире своја знања из разних области које су понуђени курсеви пружили – о томе сведочи велико интересовање и 96 положених испита. Поред  академских предавања, организоване су трибине, предавања, а на јесен, биће објављен зборник радова студената који су похађали курсеве и дали свој допринос изучавању Холокауста написавши академске радове.

опширније

опширније

Бесплатан онлајн курс француског језика за студенте Универзитета у Крагујевцу

опширније

У организацији Универзитета у Крагујевцу и Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, 30. септембра, у Универзитетској галерији, представиће се пројекат „Простор-звук-конструкција - ПроЗвук“.

опширније

У Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу, 27. септембра 2022, представљени су најбољи пројекти одабрани на конкурсу за младе научнике и уметнике Универзитета у Крагујевцу за школску 2022/23. годину.

опширније

На Универзитету у Крагујевцу, у петак, 23. септембра, одржана је тринаеста седница Савета за сарадњу науке и привреде. Седници су, поред чланова Савета, присуствовали чланови ректорског колегијума Универзитета у Крагујевцу, представници Града Крагујевца и Регионалне привредне коморе Крагујевац, представници Савета послодаваца Универзитета у Крагујевцу и Иновационе заједнице Шумадије и Западне Србије – представници Бизнис иновационог центра Крагујевац, компаније Milanovic Industries Group и Научно технолошког парка Чачак.

опширније

опширније

опширније

опширније

У уторак, 27. септембра 2022. са почетком у 13.00 часова у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу представиће се најбољи пројекти одабрани на конкурсу за младе научнике и уметнике Универзитета у Крагујевцу за школску 2022/23. годину.

опширније