Вести


опширније

Универзитет у Крагујевцу је расписао Конкурс за доделу стипендија за постдокторско усавршавање које би се реализовало у школској 2021/2022. години

опширније

опширније

Програм PASIFIC суфинансира Европска комисија у оквиру програма Хоризонт 2020 MSCA COFUND. Истраживачи из целог света и свих истраживачких дисциплина позвани су да се пријаве за атрактивне двогодишње стипендије на једном од 70 института Пољске академије наука до 30. јуна 2021. године.

опширније

опширније

Европски институт за иновације и технологију (ЕИТ) покреће иницијативу за изградњу иновационих капацитета за високо образовање. Нова иницијатива има за циљ остваривање пуног иновационог потенцијала високошколских установа тиме што ће повећати њихов предузетнички и иновациони капацитет и интегрисати их у највећи европски иновациони екосистем.

опширније

У жељи да интензивира универзитетску и научну сарадњу са земљама Западног Балкана, Министарство за Европу и спољне послове Републике Француске објавило је јавни позив за пројекте под називом „Високо образовање на Западном Балкану“ или ES-BALK.

опширније

Универзитет у Крагујевцу у сарадњи са још четири европска универзитета, организује такмичење у оквиру пројекта V4 Green Universities. Циљ је омогућити студентима и запосленима на Универзитету да се својим идејама прикључе активној кампањи заштите животне средине.

опширније

ЕРАЗМУС+ КЉУЧНА АКЦИЈА 1 – КРЕДИТНА МОБИЛНОСТ

опширније

Француски институт ће у четвртак 8. априла у 10.00, организовати вебинар, на коме ће представници француског министарства говорити о пројекту „Високо образовање на Западном Балкану“ који пружа подршку иницијативама за академску сарадњу француских високошколских установа и истраживачких центара у земљама Западног Балкана.

опширније