Центар за развој каријере и саветовање студената

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу формиран je 2007. године, на иницијативу Фондације Престолонаследника Александра за културу и образовање коју је подржао Универзитет у Крагујевцу. Циљ оснивања Центара за развој каријере на свим универзитетима у Србији је да кроз информисање, саветовање и обуке, пружи подршку студентима и дипломцима у реализовању њиховог каријерног плана.

Рад Центра је усмерен на развијање студентских сервиса који кроз различите програме обезбеђују подршку студентима и дипломцима Универзитета у Крагујевцу у развоју каријере и помаже им да се по завршетку студија што боље представе у пословном свету као и да буду информисани о могућностима наставка школовања и усавршавања у земљи и иностранству.

Центар својим програмом услуга, кроз радионице и курсеве, настоји да пружи подршку студентима у развоју оних знања и вештина које су данас на тржишту рада неопходне.

Пружајући релевантне информације о могућностима запослења, стручног усавршавања и усавршавања у домену формалног и неформалног образовања, као и кроз добру сарадњу са послодавцима, Центар пружа прилику студентима и дипломцима да кроз програме волонтирања и пракси стекну радно искуство, да упознају пословно окружење и да им на тај начин помогне да што успешније ”закораче” у своју каријеру.

Корисници услуга Центра за развој каријере и саветовање студената су студенти, дипломци, наставни и ненаставни кадар Универзитета у Крагујевцу, као и послодавци и други представници пословне и академске заједнице.


Драги студенти,

Центар за развој каријере и саветовање студената ће вам помоћи да увек имате праву информацију које вам се све могућности пружају.

У ЦзРК-у можете сазнати све о размени студената,
                                         стипендијама и праксама,
                                    волонтерским камповима,
  усавршавању и студентским конкурсима,
семинарима, курсевима и радионицама.

ЦзРК је ту да вам помогне да напишете добар CV, мотивационо и пропратно писмо, ту смо за сва ваша питања и увек можете доћи на индивидуална саветовања онда када вам је то најпотребније.

За вас орагнизујемо:
           сајмове стипендија,
                            курсеве језика,
                                      презентације,
                                                  радионице,
                                                            семинаре...

 

Можете нам послати Е-мејл на: razvojkarijere@kg.ac.rs

Можете нас контактирати путем телефона на: 034/300-425

Можете нас пронаћи на Фејсбуку

 

Контакт и локација:
Универзитетски центар за развој каријере и саветовање студената
Универзитет у Крагујевцу
Адреса: Јована Цвијића б.б. 34000 Крагујевац, Србија
                зграда Ректората (између Правног и Економског факултета), II спрат
Рад са студентима: сваког радног дана од 08:00 до 16:00 часова
Контакт телефон: +381 (0)34 300 425
Фaкс +381 (0)34 370 168
Е-пошта: razvojkarijere@kg.ac.rs
Интернет презентација: www.razvojkarijere.kg.ac.rs