Еразмус канцеларија најавила објављивање новог програма Еразмус+ у наредном периоду

Еразмус+ програм ће трајати од 2021. до 2027. године, а укупна средства намењена програму за цео период износе 26 милијарди евра. Очекује се да се буџет који ће бити на располагању за пројекте постепено повећава из године у годину спровођења новог програма.

Република Србија наставља учешће и у новом Еразмус+ програму на исти начин са статусом програмске земље и све образовне институције, као и организације из сектора младих и спорта, моћи ће да подносе пријаве за све врсте пројеката у оквиру овог програма.

Позиви за подношење пројеката у оквиру Еразмус+ програма се иначе објављују на јесен сваке године. Међутим, услед пандемије коронавируса и кашњења усвајања ЕУ буџета за наредни период, Европска комисија је одлучила да први позив за конкурисање у оквиру новог програма буде расписан почетком 2021. године.

Према тренутно расположивим информацијама, први позив за подношење пријава за пројекте у оквиру новог програма се очекује у марту 2021. године. Рокови за подношење пројектних пријава ће бити померени у односу на претходне године, али ће прецизни датуми за њихово подношење бити познати тек након објављивања позива.

 

Извор: званична страница Еразмус канцеларије