Отворен позив у оквиру Хоризонт пројекта XR4ALL

XR4ALL је један од пројеката који се имплементира у оквиру програма Хоризонт 2020, на основу споразума о додели гранта бр. 825545. Као једна од активности, предвиђена је финансијска подршка трећим лицима (изванредним XR истраживачким тимовима из организација као што су мала и средња предузећа, индустрија, истраживачке институције и академска заједница) за развој нових XR решења.

Позив: XR4ALL

Рок за апликацију: 16. новембар 2020. године

Трајање пројекта: 1. фаза – валидација концепта (2 месеца) и 2. фаза – развој и интеграција (4 месеца)

Буџет позива: 1 500 000 ЕУР

Буџет пројекта: Укупан буџет ће бити подељен на максимално 50 пројеката у фази 1, при чему се сваки добија од 10.000 ЕУР (укупно 500.000 ЕУР). Након фазе 1, до 25 пројеката ће бити примљено у фазу 2 са одговарајућим финансирањем од 40 000 ЕУР по пројекту (укупно 1 000 000 ЕУР). Стога максимални износ одобрен по једном пројекту за обе фазе износи 50.000 €.

Циљ програма: XR4ALL пружа подршку истраживачким тимовима за развој нових решења у области Extended Reality XR, као што су нпр. додаци попут Unity платформе, компоненте ниског нивоа засноване на отвореним API-има, стандарди и оквири попут SolAR-а, или било која XR апликација или хардвер. XR4ALL ће финансираним пројектима омогућити приступ XR платформи за програмере (широк спектар алата за подршку развоју XR компонената користећи методологију инспирисану DevOps), коју могу користити за развој своје апликације. XR4ALL очекује да финансирани пројекти објаве своја решења на каталогу XR решења као механизам за експлоатацију резултата њиховог пројекта.

Услови учешћа: XR истраживачки тимови из организација са седиштем у једној од држава чланица ЕУ, у Уједињеном Краљевству, једној од прекоморских земаља и територија или некој од придружених земаља. То може укључивати мала и средња предузећа, индустрију, истраживачке и академске институције.

Корисни линкови: