Отворен позив Спенсер фондације - Racial Equity Special Research Grants

Спенсер фондација је покренула програм Racial Equity Special Research Grants за подршку истраживачким пројектима који се баве питањима расне неједнакости у образовању. Програм финансира пројекте који доприносе продубљивању разумевања и стварању нових облика „правичног“ образовања.

Позив: Racial Equity Special Research Grants

Рок за пријаву: 15. децембар 2020. године (прва фаза), 12. јануар 2021 (комплетна пријава)

Трајање пројекта: 1-5 година

Буџет: до 75.000 $

Циљ програма: Фондација је покренула програм Racial Equity Special Research Grants за подршку истраживачким пројектима у образовању који ће допринети разумевању и ублажавању расних неједнакости у образовању. У оквиру програма ће се финансирати академски истраживачки пројекти који раде на преиспитивању образовних могућности у мноштву образовних система, на различитим нивоима, у различитим окружењима и у различитим степенима развоја. На пример, пријаве се могу бавити темама као што су: изазови у настави и иновације; расне и географске разлике; подршка деци, породицама и заједницама; окружења за неформално учење; социјално-емоционално учење; развој и идентитет васпитача; окружења за дигитално учење; промене система и креирање политика; итд.

Право учешћа за земље: програм је доступан унутар и ван САД

Право учешћа за истраживаче: Главни (Principal Investigators) и остали истраживачи који се пријављују за Racial Equity Special Research Grants морају имати стечен докторат из академске дисциплине или професионалне области, или одговарајуће искуство у професији везаној за образовање. Док дипломирани студенти могу бити део истраживачког тима, у пројектној пријави не могу бити именовани као главни или помоћни истраживачи.

Право учешћа за институције: непрофитне организације као што су факултети, универзитети, истраживачке установе, итд.

Поступак пријаве:

  1. корак – регистрација
  2. корак – мој профил
  3. корак – образац Intent to Apply
  4. корак – подношење обрасца Intent to Apply (прва фаза)
  5. корак – припрема целе апликације
  6. корак – подношење комплетне пројектне пријаве (друга фаза)

 

Корисни линкови: