Позив за учешће на бесплатној онлајн обуци Добро управљање урбаним развојем: модели и искуства

Универзитет у Крагујевцу позива све заинтересоване запослене и студенте да се пријаве за учешће на бесплатној дводневној онлајн обуци Добро управљање урбаним развојем: модели и искуства.

Обука ће се одржати 12. и 16. новембра 2020. године у периоду од 8.00 до 12.00 часова по нашем времену путем BIZCONF платформе.

У циљу боље сарадње институција у области науке и технологије у земљама које су део иницијативе „Појас и пут“ (енг. Belt and Road Initiative), Универзитет у Крагујевцу у сарадњи са Тренинг центром Пекиншке академије науке и технологије организује бесплатну дводневну обуку на тему Добро управљање урбаним развојем: модели и искуства.

У име Универзитета у Крагујевцу учесницима обуке обратиће се ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, а у име партнера из Кине председник Пекиншке академије науке и технологије професор Zheng Huanmin.

Обуке су намењене и прилагођене професорима, истраживачима и студентима Универзитета у Крагујевцу, а заинтересовани кандидати ће имати прилику да присуствују следећим предавањима:

 

Бр. Тема Предавач Време
1 Управљање великим подацима и изградња паметних градова Wang Xuede, директор Истраживачког центра за паметне градове, Пекиншка научно-технолошка асоцијација за урбани менаџмент 12. новембар
08:00 - 10:00
2 Регенерација браунфилд локација у урбаној Кини: тренутно стање, одрживост и политичке импликације Li Fasheng, главни истраживач, Кинеска истраживачка академија наука о заштити животне средине 12. новембар
10:00 - 12:00
3 Сарадња у културној индустрији између Кине и земаља које су део иницијативе „Појас и пут“: стратегије и механизми Xiang Yong, заменик директора Истраживачког института Универзитета у Пекингу 16. новембар
08:00 - 10:00
4 Развој паметног транспорта у Кини: тренутна ситуација и будућа разматрања Meng Chunlei, председник/генерални директор Zhong Jiao Guo Tong Highway Engineering 16. новембар
10:00 - 12:00

 

Пријављивање за учешће на обуци отворено је до 10. новембра 2020. године у 14.00 часова.

Заинтересовани кандидати са Универзитета у Крагујевцу за учешће се могу пријавити путем регистрационог формулара који могу наћи овде.

 

Техничко упутство за инсталирање платформе на рачунар или мобилни телефон можете пронаћи овде. Организатори ће на имејл адресу коју сте оставили приликом пријаве доставити линк путем кога ћете приступити обуци.

 

За сва додатна питања можете се обратити путем имејл адресе unikg@kg.ac.rs.