АКТУЕЛНО:

Отворен позив у оквиру COST програма

COST програм има за циљ да омогући револуционарни научни развој који ће довести до нових концепата и производа, тако што окупља европске истраживаче, инжењере и научнике из различитих COST земаља како би заједнички развили идеје и нове иницијативе у свим научним и технолошким областима, чиме се доприноси јачању европских истраживачких и иновационих капацитета.

Позив: COLLECTION OC-2020-1 (REV2)

Рок за пријаву: 13. новембар 2020. године

Тема: COST програм окупља европске истраживаче, инжењере и научнике из различитих COST земаља како би заједнички развили идеје и нове иницијативе у свим научним и технолошким областима кроз трансевропску сарадњу. COST подстиче и негује транс-, мулти- и интер-дисциплинарне приступе интегришући истраживаче, инжењере и научнике из различитих области и сектора као што су универзитети, истраживачки центри, компаније, мала и средња предузећа, и други релевантни актери.

Буџет пројекта: Одабрани предлози за COST акције добиће финансијску подршку у износу од 134.000 ЕУР годишње, обично током четири године, у складу са расположивим буџетом.

Минимум услова за конзорцијум: Предлози за COST акцију морају представљати мрежу која се састоји од предлагача из најмање 7 чланица COST програма, од којих ће минималан број бити из COST инклузивних земаља (ITC).

Корисни линкови: