Отворен позив у оквиру Хоризонта 2020 - European Researchers' Night

Европска ноћ истраживача има за циљ да приближи истраживаче широј јавности и повећа свест о истраживачким и иновационим активностима, кроз подршку јавном препознавању истраживача и разумевању утицаја њиховог рада на свакодневни живот грађана, као и кроз подстицање младих да покрену своју истраживачку каријеру.

Позив: MSCA-NIGHT-2020bis

Рок за пријаву: 12. јануар 2021. године

Тема: Европска ноћ истраживача је усмерена на ширу јавност, без обзира на то колико су и да ли су укључени у науку, са посебним фокусом на породице, ученике и студенте.

Активности: Активности могу укључивати комбинацију образовних аспеката са забавом, практичне експерименте, научне емисије, симулације, дебате, игре, такмичења, квизове итд.

Приоритет: Један од политичких приоритета Европске комисије је Европски зелени посао за Европску унију и њене грађане, са циљем да се реше изазови повезани са климом и животном средином. Подносиоци захтева се стога подстичу да у своје догађаје укључе активности које се односе на Европски зелени договор.

Учесници: правна лица у државама чланицама ЕУ и придруженим земљама Хоризонта 2020

Трајање пројекта: годину дана од датума почетка наведеног у уговору о додељивању бесповратних средстава (предлози покривају само једно издање Ноћи истраживача 2021. године).

Стопа финансирања: 100%

Буџет позива: 8 милиона ЕУР

Корисни линкови: