Уручени сертификати о завршеној обуци за извођење наставе на енглеском језику

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, у петак 11. септембра 2020. године, полазницима обуке English as a Medium of Instruction (EMI) уручени су сертификати о успешно завршеној обуци за извођење наставе на енглеском језику

Обука за извођење наставе на енглеском језику организована је у склопу иницијативе Студирај у Србији, коју спроводи Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Фондацијом Темпус са циљем подршке процесу интернационализације образовног система Републике Србије и повећања броја страних студената у Србији.

Обуку у циљу унапређења језичких компетенција и педагошко-методичких приступа у извођењу наставе на енглеском језику и раду са страним студентима, у трајању од два месеца, успешно је завршило 35 предавача Универзитета у Крагујевцу.

У име Ректорског колегијума Универзитета у Крагујевцу полазницима EMI курса сертификате је уручио проректор за наставу и студентска питања проф. др Владимир Ранковић и том приликом истакао значај реализовања наставе на страним језицима у циљу интернационализације Универзитета и њених чланица и похвалио спремност наставника Крагујевачког универзитета да се усавршавају и стичу нова знања.

Обуку су спроводили предавачи са Катедре за англистику Филолошко-уметничког факултета – проф. Биљана Влашковић Илић, доц. Дејан Каравесовић, доц. Бранка Миленковић, доц. Аница Радосављевић Крсмановић и асистент Нина Манојловић. У име тима EMI предавача присутнима се обратила доц. др Бранка Миленковић, руководилац тима и нагласила значај организовања оваквих видова усавршавања наставног кадра и  размене искустава и идеја за реализовање будућих пројеката.

Циљ ове иницијативе био је да се предавачима Универзитета у Крагујевцу пружи подршка да своје предмете држе страним студентима на енглеском језику и да се оснаже у спровођењу целокупних студијских програма на енглеском језику.


Фото галерија: