Отворен позив у оквиру Хоризонта 2020 – Optimal treatment for patients with solid tumours in Europe through Artificial Intelligence

ID:  IMI2-2020-23-04

ТЕМА: линк на тему     *тема бр. 4

Рок за аплицирање: 29. септембар 2020. (17:00 по бриселском времену) *рок 1. фазе

Буџет позива: 95 150 000 ЕУР за целу 2020. годину

Индикативни буџет пројекта: EFPIA компаније 11 400 000 EUR

и IMI2 JU 10 460 000 еура

Тип акција: Research and Innovation Action (RIA)

Трајање пројекта: 60 месеци (5 година)

Циљ програма: Обим ове теме је успостављање подршке одлучивању засноване на смерницама и решењима платформи за генерисање открића знања за рак дојке, плућа и простате а са применљивошћу на друге индикације. Индикације показују велики број случајева годишње, више доступних терапијских опција и окружење за лечење које се брзо развија. Проширење на друге индикације није део финансиране акције, али предложено решење би требало да омогући проширење након тога. Три основна циља ове теме су:

Циљ 1: Успоставити подршку одлучивању засновану на смерницама за приоритетне индикације

Циљ 2: Успоставити структурирану и интероперабилну платформу података како би се отворио потенцијал података из стварног света у онколошкој мрежи

Циљ 3: Искористити податке из стварног света прикупљене акцијом да се успостави база знања о вештачкој интелигенцији и подрже одлуке о лечењу за приоритетне индикације.

Конзорцијум: мин. 3 независних правних лица из ЕУ или придружених земаља

Корисни линкови:

 

Канцеларија за међународне пројекте Универзитета у Крагујевцу Вам стоји на располагању за даља питања и помоћ у апликацији и тражењу партнера.

Уколико желите да аплицирате за наведени позив потребно је Канцеларији за међународне пројекте доставити апстракт за позив који вам је од значаја.