Други Corrigendum/изменe и допунe Општег позива за Еразмус + пројекте за 2020. годину

На сајту Европске комисије je објављен други Corrigendum/измене и допуне Општег позива за подношење пријава за Еразмус + пројекте за 2020. годину. Други Corrigendum се односи на додатни конкурс за стратешка партнерства у свим секторима унутар позива за 2020. годину због ситуације са пандемијом COVID-19 вируса.

У оквиру додатног конкурсног рока могуће је поднети два типа пројеката стратешких партнерстава:

  1. Партнерства за подршку у дигиталном образовању (Partnerships for Digital Education Readiness) за секторе општег образовања, средњег стручног образовања и обука и високог образовања.
     
  2. Партнерства за подстицање креативности (Partnerships for Creativity) за сектор младих, сектор општег образовања и образовања одраслих.


Пројектне пријаве се подносе до 29.10.2020. године, до 12 часова (CET). За приступ онлајн формуларима је неопходан ЕU login налог. Потребно је да се изабере тип активности:

  • КА226 Partnerships for Digital Education Readiness или
  • КА227 Partnerships for Creativity (само за сектор младих, сектор општег образовања и образовања одраслих)

Нова верзија Програмског водича са детаља о поменутим типовима пројеката може се пронаћи на следећој веб страни.

Напомињемо да у улози координатора – институције и организације из Србије пријаве подносе Фондацији ТемпусУ улози партнера – институције и организације из Србије могу учествовати и у пројектима који се подносе националној агенцији у некој другој програмској земљи где расположива средства за овај конкурс могу бити значајно већа.

Расположива средства за пријаве које се подносе Фондацији Темпус за поменуте пројекте у сектору високог образовања је 155 892 EUR


Извор: Званична интернет страница Темпус фондације