Вече Бахових арија за сопран, обоу и континуо у Универзитетској галерији

Пред крагујевачком публиком у уторак, 12. новембра 2019. године, у 19.00 часова истакнути уметници Анета Илић (сопран), Борислав Чичовачки (обоа), Лидија Станковић (клавир) и Срђан Сретеновић (виолончело) представиће Бахове арије за сопран обоу и континуо

Анета Илић је једна од водећих вокалних уметница Србије. Соло певање је студирала на Факултету музичке уметности у Београду. Као концертна певачица редовно наступа у Србији и иностранству. Често наступа као солиста са симфонијским и камерним оркестрима, а основу концертне делатности чине реситали са клавиром. Посебну специфичност њене уметничке активности чини презентовање српског музичког стваралаштва. Каријеру Анете Илић као оперске уметнице обележавају изванредни наступи у оперским продукцијама у Шведској, Словенији и Србији. Добитница је награде УМУС за најбољи концерт у сезони 2005, и награде града Београда за музику и музичко-сценско стваралаштво за 2010. годину. Анета Илић је редовни професор на Катедри за соло певање Факултета музичке уметности у Београду.

Борислав Чичовачки је дипломирао и магистрирао обоу на Академији уметности у Новом Саду, а последипломске студије обое завршио је на Конзерваторијуму у Амстердаму. Музикологију је докторирао на Универзитету у Амстердаму 2017. године.

Наступао је као солиста и камерни кузичар. Бави се и књижевним радом. Књиге и либрета Борислава Чичовачког преведене су на неколико светских језика. Активно се бави и музиколошким радом и до сада је објавио више музиколошких текстова како у земљи, тако и уностраству. Учествовао је на међународним конгресима музиколога у Холандији и Србији, држао је предавања на универзитетима у Холандији и Немачкој. Оснивач је и члан Жебељан оркестра. Један је од оснивача Фондације Барка из Амстердама, која има за циљ презентовање српске културе у иностранству. Члан је Одбора за заштиту српске музичке баштине Српске академије наука и уметности. На Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу ради као професор обое и камерне музике.

Лидија Станковић, дипломирала је на Академији за гласбо у Љубљани, а магистарске студије завршила на Факултету музичке уметности у Београду. Добитница је значајних награда и признања током школовања и студија, а своју богату концертну активност започела је још у школском узрасту. Наступала је са Београдском, Загребачком и Словенском филхармонијом, симфонијским оркестром РТВ Љубљана, Дубровачким фестивалским оркестром, оркестром РТВ Брисел, Новосадским камерним оркестром, гудачким оркестром ,,Душан Сковран“, Гудачима Светог Ђођра и Жебељан оркестром. Одржала је солистичке концерте у свим већим градовима бивше и гостовала као солиста и камерни музичар у Италији, Белгији, Аустрији, Немачкој, Француској, Холандији, Пољској и Великој Британији. Редовни је професор Факултета музичке уметности у Београду. Године 2017. добила је Велику плакету Универзитета Уметности у знак признања за изузетне педагошке резултате и допринос развоју Факултета музичке уметности и Универзитета уметности.

Срђан Сретеновић дипломирао је, магистрирао и докторирао на Факултету музичке уметности у Београду. Ангажован је као соло челиста камерног оркестра Гудачи св. Ђорђа, с којим више од двадесет пет година редовно наступа у земљи и иностранству, а активно наступа и као вођа виолончела у бројним симфонијским оркестаримам. Наступао је и као солиста, а од 2015. године бави се и композиторским радом. Оснивач и уметнички директор Mузичког фестивала Челотон (Cellothon Music Festival), који је по први пут одржан у октобру 2019. године у Београду. Снимао је за РТС, као и за ЦД-продукције Музичког информативног центра и Музиколошког друштва Србије. Ради као ванредни професор виолончела на Факултету музичке уметности у Београду.