Концерт Драгане Димић и Бојана Булатовића затвара овогодишну сезону на Универзитетској летњој сцени

Oвогодишња концертна сезона на Универзитетској летњој сцени завршава се у петак, 22. септембра 2023. године концертом „Музички времепловˮ, на ком ће наступити редовни професор Филолошко-уметничког факултета Драгана Димић (клавир) и контра-тенор Бојан Булатовић, професор соло певања.

Концерт ће се одржати у парку Ректората Универзитета у Крагујевцу са почетком у 19.00 часова.

Драгана Димић (клавир), ниже и средње музичко образовање завршила је у музичкој школи „Др Милоје Милојевићˮ у Крагујевцу у класи проф. Наталије Томић. Годину дана је била и у класи истакнутог пијанисте и проф. Валерија Сигаљевича за време његовог боравка у Крагујевцу. Са 15 година уписује Факултет музичке уметности у Скопљу као најмлађи студент до тада у класи проф. Јасмине Чакар. Као најуспешнија на клавирском одсеку два пута наступа са симфонијским оркестром у Свечаној сали Театар Центра (Скопље). У два наврата сарађује са диригентом Фимчом Муратовским изводећи Бетовенов клавирски концерт бр.3 це-мол и Шуманов концерт у а-молу. Као солиста учествовала је и на музичком фестивалу „Охридско летоˮ (Црква С. Софија). Од 1990. године  започиње свој педагошки рад у музичкој школи „Др Милоје Милојевићˮ, где остварује изузетне  педагошке резултате на основу којих је више пута била позивана као члан жирија такмичења пијаниста, Републичког такмичења и фестивала. Наступа као  солиста и члан клавирског ВД дуа, а сарађивала је и са великим бројем реномираних уметника. Наступала је у  Новом Саду (Матица Српска), Ужицу, Крагујевцу, Краљеву, Аранђеловцу, Чачку, Крушевцу , Београду – АРТГЕТ галерија, СКЦ, САНУ, Скупштина града… Такође, у току 2014. и 2015. године одржала је низ солистичких концерата под називом „Српски композитори клавиру на дарˮ, а у жељи очувања баштине домаћих композитора везане за клавирску литературу. Ангажована је као члан жирија на Интернационалном фестивалу DONNE IN MUSICA 2014, 2015, и 2016. године. У оквиру педагошке активности на ФИЛУМ-у, остварила је значајне резултате са студентима. Њени студенти освојили су велики број првих и награде LAUREATA на Међународном такмичењу комплементарног клавира у Нишу 2013. и на 11. Интернационалном фестивалу у Крагујевцу.

На Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу је запослена као редовни професор на катедри за клавир.

Бојан Булатовић је завршио основну и средњу музичку школу „Коста Манојловићˮ у Земуну, Одсек за клавир у класи професора Тање Јаблановић. Упоредо са клавирским одсеком завршава и Одсек соло певања у класи професора мр Марине Трајковић Биџовски. Године 2005. уписује Филолошко-уметнички факултет у Крагујевцу, Одсек за соло певање, код професора мр Марине Трајковић Биџовски, у чијој класи и дипломира 2009. године.

Добитник је стипендије из фондације „Davis Peace Projectˮ из Њујорка за мајсторски курс у Шарошпотоку, као један од двоје стипендиста из Србије.

Као солиста хорова Лицеум, Cantantes, Црквеног певачког друштва Острог, Ars vocalis наступао је у Лисабону (Португалија), Торевјеху, Мадриду, Барселони, Жирони (Шпанија), Монаку, Монте Карлу, Ници (Француска), Милану, Бергаму, Трсту (Италија), Љубљани (Словенија), Мишколцу, Будимпешти (Мађарска), Брну, Прагу (Чешка), Братислави (Словачка), Шпиталу на Драви, Бечу (Аустрија), Цириху (Швајцарска), Охриду (Македонија), Краснојарску (Русија), Пуебли и другим градовима у Мексику.

Јуна 2013. дебитује у Персловој опери „Дидо и Енејˮ (Чаробница) у Народном позоришту у Београду, а исте године дебитује у Бечу у Хендловој опери „Ксерксˮ (Арсамене).

Октобра 2015. дебитује у Хендловој опери „Орландоˮ у насловној улози са маестром Предрагом Гостом у Опери и театру „Мадленијанумˮ, Земун.

Трајне записе Хендлове опере „Орландоˮ под водјством маестра Госте и светски познатог контралта Маријане Мијановић, као и 7 кантата Дитрика Буксетехудеа – „Мембра Јесу ностриˮ снима 2018. године.

Од 2007. године ради као професор соло певања у музичкој школи „Др Милоје Милојевићˮ у Крагујевцу.