Koncert Dragane Dimić i Bojana Bulatovića zatvara ovogodišnu sezonu na Univerzitetskoj letnjoj sceni

Ovogodišnja koncertna sezona na Univerzitetskoj letnjoj sceni završava se u petak, 22. septembra 2023. godine koncertom „Muzički vremeplovˮ, na kom će nastupiti redovni profesor Filološko-umetničkog fakulteta Dragana Dimić (klavir) i kontra-tenor Bojan Bulatović, profesor solo pevanja.

Koncert će se održati u parku Rektorata Univerziteta u Kragujevcu sa početkom u 19.00 časova.

Dragana Dimić (klavir), niže i srednje muzičko obrazovanje završila je u muzičkoj školi „Dr Miloje Milojevićˮ u Kragujevcu u klasi prof. Natalije Tomić. Godinu dana je bila i u klasi istaknutog pijaniste i prof. Valerija Sigaljeviča za vreme njegovog boravka u Kragujevcu. Sa 15 godina upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Skoplju kao najmlađi student do tada u klasi prof. Jasmine Čakar. Kao najuspešnija na klavirskom odseku dva puta nastupa sa simfonijskim orkestrom u Svečanoj sali Teatar Centra (Skoplje). U dva navrata sarađuje sa dirigentom Fimčom Muratovskim izvodeći Betovenov klavirski koncert br.3 ce-mol i Šumanov koncert u a-molu. Kao solista učestvovala je i na muzičkom festivalu „Ohridsko letoˮ (Crkva S. Sofija). Od 1990. godine  započinje svoj pedagoški rad u muzičkoj školi „Dr Miloje Milojevićˮ, gde ostvaruje izuzetne  pedagoške rezultate na osnovu kojih je više puta bila pozivana kao član žirija takmičenja pijanista, Republičkog takmičenja i festivala. Nastupa kao  solista i član klavirskog VD dua, a sarađivala je i sa velikim brojem renomiranih umetnika. Nastupala je u  Novom Sadu (Matica Srpska), Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Aranđelovcu, Čačku, Kruševcu , Beogradu – ARTGET galerija, SKC, SANU, Skupština grada… Takođe, u toku 2014. i 2015. godine održala je niz solističkih koncerata pod nazivom „Srpski kompozitori klaviru na darˮ, a u želji očuvanja baštine domaćih kompozitora vezane za klavirsku literaturu. Angažovana je kao član žirija na Internacionalnom festivalu DONNE IN MUSICA 2014, 2015, i 2016. godine. U okviru pedagoške aktivnosti na FILUM-u, ostvarila je značajne rezultate sa studentima. Njeni studenti osvojili su veliki broj prvih i nagrade LAUREATA na Međunarodnom takmičenju komplementarnog klavira u Nišu 2013. i na 11. Internacionalnom festivalu u Kragujevcu.

Na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu je zaposlena kao redovni profesor na katedri za klavir.

Bojan Bulatović je završio osnovnu i srednju muzičku školu „Kosta Manojlovićˮ u Zemunu, Odsek za klavir u klasi profesora Tanje Jablanović. Uporedo sa klavirskim odsekom završava i Odsek solo pevanja u klasi profesora mr Marine Trajković Bidžovski. Godine 2005. upisuje Filološko-umetnički fakultet u Kragujevcu, Odsek za solo pevanje, kod profesora mr Marine Trajković Bidžovski, u čijoj klasi i diplomira 2009. godine.

Dobitnik je stipendije iz fondacije „Davis Peace Projectˮ iz Njujorka za majstorski kurs u Šarošpotoku, kao jedan od dvoje stipendista iz Srbije.

Kao solista horova Liceum, Cantantes, Crkvenog pevačkog društva Ostrog, Ars vocalis nastupao je u Lisabonu (Portugalija), Torevjehu, Madridu, Barseloni, Žironi (Španija), Monaku, Monte Karlu, Nici (Francuska), Milanu, Bergamu, Trstu (Italija), Ljubljani (Slovenija), Miškolcu, Budimpešti (Mađarska), Brnu, Pragu (Češka), Bratislavi (Slovačka), Špitalu na Dravi, Beču (Austrija), Cirihu (Švajcarska), Ohridu (Makedonija), Krasnojarsku (Rusija), Puebli i drugim gradovima u Meksiku.

Juna 2013. debituje u Perslovoj operi „Dido i Enejˮ (Čarobnica) u Narodnom pozorištu u Beogradu, a iste godine debituje u Beču u Hendlovoj operi „Kserksˮ (Arsamene).

Oktobra 2015. debituje u Hendlovoj operi „Orlandoˮ u naslovnoj ulozi sa maestrom Predragom Gostom u Operi i teatru „Madlenijanumˮ, Zemun.

Trajne zapise Hendlove opere „Orlandoˮ pod vodjstvom maestra Goste i svetski poznatog kontralta Marijane Mijanović, kao i 7 kantata Ditrika Buksetehudea – „Membra Jesu nostriˮ snima 2018. godine.

Od 2007. godine radi kao profesor solo pevanja u muzičkoj školi „Dr Miloje Milojevićˮ u Kragujevcu.