Додељени сертификати о успешно завршеној обуци за извођење наставе на енглеском језику

Предавачима са Универзитета у Крагујевцу који су током академске 2023/2024. године похађали обуку за извођење наставе на енглеском језику, у уторак, 26. марта 2024. године у Ректорату Универзитета у Крагујевцу уручени су сертификати о успешно завршеној обуци.

Обука предавача за извођење наставе на енглеском језику – English as a Medium of Instruction организована је на иницијативу Фондације Темпус, четврту годину заредом. Након првог циклуса програма који је спроведен 2019. године као део иницијативе Study in Serbia, преостала три циклуса програма подржана су од стране Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду.

Присутне је у име Универзитета у Крагујевцу поздравио проф. др Владимир Сенић, проректор за иновације и развој и институционални Еразмус+ координатор. У име организатора обуке присутнима су се обратиле Холи Зардус, аташе за културу Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Србији  и Татјана Станковић, в. д. координатора Групе за високо образовање у Фондацији Темпус.

Обука је реализована од стране стручњака на пољима English as a Medium of Instruction (EMI) и English for Specific Purposes (ESP), који имају богато искуство у обучавању академског особља и иновативним наставним активностима. У име тима предавача са Универзитета у Крагујевцу, присутнима се обратила др Бранка Миленковић, доцент на Катедри за англистику Филолошко-уметничког факултета.

Ове године EMI обуку са успехом су завршила 22 предавача са Универзитета у Крагујевцу.

Обуку предавача за извођење наставе на енглеском језику до сада је са успехом завршило укупно 118 наставника са Универзитета у Крагујевцу.

 


Фото галерија: