Позив на панел дискусију „Извештавање о одрживом развоју у функцији декарбонизације пословања и одговорног управљања отпадом и отпадном енергијом“

Са задовољством Вас позивамо да учествујете у панел дискусији под називом „Извештавање о одрживом развоју у функцији декарбонизације пословања и одговорног управљања отпадом и отпадном енергијом“ коју организује Центар за зелену економију Универзитета у Крагујевцу.

Догађај ће се одржати у уторак, 30. јануарa 2024. године, са почетком у 10.30 часова на Економском факултету Универзитета у Крагујевцу (Сала Е5).

На панелу ће бити речи о изазовима са којима се сусрећу компаније приликом конципирања извештаја о одрживом развоју (нефинансијских извештаја), ESG перформансама, проблемима обрачуна карбонског отиска, CBAM и проблемима у конципирању извештаја, ревизији нефинасијских извештаја, начинима за развој и имплементацију стратегије ефикасног управљања отпадом и отпадном енергијом, као и о томе шта је то што компаније очекује у наредном периоду. Учесници панела су експерти у области циркуларне економије, нефинансијског извештавања и управљања отпадом.

Панел дискусија је подељена у две тематске целине: 

Панел 1: Декарбонизација пословања и извештавање о одрживости – изазов за рачуноводствену професију.

Излагачи на панелу:

Александра Танасковић, ЕY Србија

Милица Мишковић, Форум за одговорно пословање, Смарт колектив

Урош Самарџија, е:Одраз

Марија Пантелић, Босис Ваљево

Панел 2: Одговорно управљање отпадом и отпадном енергијом у контексту циркуларне економије.

Излагачи на панелу:

Марија Николић, ЈКП Шумадија

Лазар Крњета, TTI Group d.o.o. Београд

Др Никола Ракић, Факултет инжењерских наука Крагујевац

Др Младен Јосијевић, Факултет инжењерских наука Крагујевац


Догађај је намењен представницима малих и средњих предузећа и великих компанија који се суочавају са изазовима у процесу зелене трансформације и прилагођавању пословања циљевима одрживог развоја, али и доносиоцима одлука и стратегија, представницима академске заједнице, студентима, и другим заинтересованим странама.

Панел се организује као део пројекта који финансира Немачка организација за међународну сарадњу – ГИЗ, број уговора: 81301839; број обраде пројекта: 21.2208.3-005.04.

Пријаву можете послати до 29. јануара 2024. године путем линка или имејла: centarzazelenuekonomiju@kg.ac.rs.