Одржан Kуп ректора 2023.

Након трогодишње паузе, у недељу, 23. априла 2023. године у Ужицу одржан је 38. Куп Ректора – традиционално, најмасовније студентско такмичење на Универзитету у Крагујевцу, под слоганом Спорт је живот.

Домаћин такмичења, у име Универзитетског спортског савеза Крагујевца, било је Удружење студената педагошког факултета у Ужицу. Учешће на овогодишњем Купу ректора узело је око 800 студената са једанаест факултета Универзитета у Крагујевцу. Такмичило се у 7 дисциплина – одбојка, кошарка, фудбал, шах, стрељаштво, рукомет и стони тенис.

На церемонији отварања присутнима су се обратили градоначелница града Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, продекан за наставу Педагошког факултета у Ужицу Сања Маричић и ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, који је и – већ традиционално, прогласио ово једнодневно такмичење отвореним.

Победник овогодишњег Купа Ректора је Факултет инжењерских наука са освојених 19 поена у генералном пласману. Друго место освојио је Природно-математички факултет, док је треће припало Факултету медицинских наука.


Фото галерија: