Студенти Универзитета у Крагујевцу учесници међународног омладинског самита Отворени свет

На Златибору је од 27-31. октобра 2022. године, одржан први међународни омладински самит Отворени свет, у организацији Фондације „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“, на коме су учешће узели и студенти Универзитета у Крагујевцу.

Самит најуспешнијих младих из Србије, региона и света понудио је квалитетан садржај који ће сваком од учесника бити добра полазна основа за даљи рад и усавршавање у струци за коју су се определили.

На Самиту су били присутни најбољи студенти универзитета из Србије, региона и света као и водећи кадрови омладинских и невладиних организација.

На панелу који је носио назив КАКВО НАМ ОБРАЗОВАЊЕ ТРЕБА?, учешће је узео и проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу, заједно са проф. др Владаном Ђокићем, ректором Универзитета у Београду и Мирјаном Катић, директорком Математичке гимназије у Београду.

На првом међународном омладинском самиту Отворени свет, учествовало је 40 студената са свих факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу.

Идеја је да ова манифестација прерасте наредних година у највећи догађај за младе у овом делу Европе. Оваквим догађајем млади би имали прилику да се повежу са нашом државом, највећим домаћим компанијама и компанијама из целог света.

Манифестација овог типа представља шансу за успостављање бољих односа, међународне сарадње у разним областима, економске сарадње и сарадње међу младима, покретање међународних пројеката и разних стартап и бизнис пројеката. Такође, створило би шансу најбољим младим људима да остану у својој земљи или да се врате они који су отишли.

На Самиту је присуствовало преко 2.700 учесника из 47 земаља.


Фото галерија: