Vesti - kategorije


Posetom predstavnika Francuskog Kulturnog Instituta, Ministarstva kulture Republike Srbije i Zavoda za zaštitu spomenika, 22. nowebra 2011. godine, Univerzitetu u Kragujevcu i Skupštini grada, odigran je prvi korak ka revitalizaciji industrijskog nasleđa u okviru kompleksa „Knežev arsenal“.

opširnije

Izložba slika Petra Omčikusa

opširnije

Potpisan je Sporazum o saradnji između Univerziteta u Kragujevcu i Univerziteta odbrane u Beogradu, 09. novembra 2011. godine, u rektoratu Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

U Univerzitetskoj galeriji 3. novembra 2011. godine u 20 časova održano je veče operskih arija na kome su nastupile Jelena Branković, sopran i Nevena Milovanović, klavirska saradnja.

opširnije

U umetničkoj galeriji Univerziteta u Kragujevcu 27.oktobra 2011.godine je otvorena izložba slika Kosare Bokšan, jedne od osnivača čuvene "Zadarske grupe", koja će u ovoj postavci biti izložena do 27 novembra 2011. godine.

opširnije

Odlukom Saveta Univerziteta u Kragujevcu, a na predlog rektora i kolegijuma Univerziteta, Nikola Koka Janković, akademik, promovisan je, 27. oktobra 2011. godine u Počasnog doktora Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

U organizaciji Ministarstva prosvete i nauke i Kancelarije za međunarodne projekte Univerziteta u Kragujevcu, 11.10.2011. u Svečanoj sali Rektorata održan je FP7 Info dan

opširnije

FP7 INFO DAN

opširnije

Zvaničnom otvaranju novog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, fakulteta za Hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, i otpočinjanju nove školske 2011/2012 godine, pored prof. dr Slobodana Arsenijevića, rektora Univerziteta u Kragujevcu i rektorskog kolegijuma Univerziteta, prisustvovali su i gospodin Žarko Obradović, ministar prosvete i nauke, gospodin Veroljub Stevanović, gradonačelnik Kragujevca, gospodin Zoran Seizović, predsednik opštine Vrnjačke Banje, kao i predstavnici akademske zajednice i javnog i političkog života.

opširnije

Na predlog rektora Univerziteta u Kragujevcu i Kolegijuma Univerziteta, Nikola Gvozdenović Gvozdo, akademski slikar, odlukom Saveta Univerziteta u Kragujevcu, promovisan je, 29. septembra 2011.godine, u Počasnog doktora Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije