Vesti - kategorije


U četvrtak, 6. februara 2020. godine u 18 časova u Univerzitetskoj galeriji, svečano je otvorena izložba i promovisan je zbornik: Mati Ana Adžić (1900-1975) duhovno čedo Vladike Nikolaja Velimirovića

opširnije

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, u saradnji sa Muzejom rudničko-takovskog kraja i Fakultetom pedagoških nauka u Jagodini, organizuje izložbu i promociju zbornika: Mati Ana Adžić (1900-1975) duhovno čedo vladike Nikolaja Velimirovića, u četvrtak, 6. februara 2020. godine u 18 časova u Univerzitetskoj galeriji.

opširnije

Osmi Božićni koncert Univerziteta u Kragujevcu održan je 9. januara 2020. godine u Univerzitetskoj galeriji

opširnije

U četvrtak, 9. januara 2020. godine sa početkom u 19 časova, u Univerzitetskoj galeriji biće održan osmi Božićni koncert Univerziteta u Kragujevcu

opširnije

U Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, u utorak, 17. decembra 2019. godine, otvorena je izložba Mihailo Petrović Alas – rodonačelnik srpske matematičke škole koja će trajati do 30. januara 2020. godine.

opširnije

U Univerzitetskoj galeriji, 17. decembra 2019. godine u 19 časova, izložbu Mihailo Petrović Alas – rodonačelnik srpske matematičke škole otvoriće akademik Stevan Pilipović, predsednik Ogranka SANU u Novom Sadu i prof. dr Živadin Micić, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

U Legatu Nikole Koke Jankovića, 11. decembra 2019. godine svečano je otvorena stalna izložbena postavka koja sadrži dela koje je umetnik zaveštao svom rodnom gradu i Univerzitetu u Kragujevcu.

opširnije

opširnije

Klavirski kvintet Altro senso u okviru svoje koncertne sezone nastupiće 10. decembra 2019. godine u 19 časova pred kragujevačkom publikom. Kvintet čine: Tea Petrović Balint - violina, Igor Aleksić - violina, Jovan Stojanović - viola, Dušan Kočišević – violončelo i Nataša Špaček - klavir. Na programu su dela Aleksandra Borodina, Dmitrija Šostakoviča i Petra Stojanovića.

opširnije

Izložba AKADEMIK MIHAILO GAVRILOVIĆ: istoričar, arhivist i diplomata otvorena je 3. decembra u Konaku kneza Mihaila, Narodnog muzeja Kragujevac.

opširnije