Vesti - kategorije


U okviru proslave Dana grada Kragujevca i Dana Univerziteta u Kragujevcu organizovan je okrugli sto „Akademik Vojislav Đurić- 100 godina od rođenja“ Centra za naučnoistraživački rad Srpske akademije nauka i umetnosti i Univerziteta u Kragujevcu, 18. maja 2012. godine u Univerzitetskoj galeriji.

opširnije

Odlukom Senata Univerziteta u Kragujevcu, a na predlog Fakulteta inženjerskih nauka, prof. dr Barat Bušan, 18. maja 2012. godine, promovisan je u Počasnog doktora nauka Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

Obeleženo 35 godina postojanja Univerzitetske biblioteke u Kragujevcu

opširnije

Centar za naučno-istraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu organizuje okrugli sto: AKADEMIK VOJISLAV ĐURIĆ - 100 GODINA OD ROĐENjA

opširnije

Četvorodnevni karavanski nacionalni skup koji se održava od 14. do 17. maja, u četiri grada Srbije (Nišu, Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu), održan je u rektoratu Univerziteta u Kragujevcu 15.05.2012. godine, a tom prilikom predstavljen je „Priručnik za nastavu o patentima“.

opširnije

STRATEGIJA RAZVOJA EU DO 2020. godine

opširnije

Univerzitetska biblioteka u Kragujevcu povodom obeležavanja 35 godina od osnivanja i proslave Dana grada Kragujevca organizuje:

opširnije

Naučni skup "Pravo i usluge" Instituta za pravne i društvene nauke Pravnog fakulteta u Kragujevcu

opširnije

Koncert "Pesma je u vazduhu" u Univerzitetskoj galeriji

opširnije

Ugovor o izgradnji i opremanju legata akademika Nikole Koke Jankovića, počasnog doktora nauka Univerziteta u Kragujevcu, potpisan je danas između rektora Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Slobodana Arsenijević i gradonačelnik grada Kragujevca, Veroljuba Stevanovića, uz prisustvo predstavnika Univerziteta u Kragujevcu, akademika Nikole Koke Jankovića, akademika Nikole Hajdina, predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti i akademika Ivana Gutmana, upravnika Centra SANU i Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije