Вести - категорије


ПРЕДСТАВЉАЊЕ МОНОГРАФИЈЕ „ПАСТЕЛИ ЉУБИЦЕ ЦУЦЕ СОКИЋ“ У УНИВЕРЗИТЕТСКОЈ ГАЛЕРИЈИ

опширније

На данашњој конференцији за новинаре у Прес центру ректората Универзитета у Крагујевцу представљен је нови број часописа „ЛИПАР“, чији је издавач Универзитет у Крагујевцу.

опширније

Изложба слика смеле светлости сликара Анђелке Бојовић, отворена је у Универзитетској галерији Универзитета у Крагујевцу 04. априла 2012. године у 19:00 сати.

опширније

Семинар комисије за акредитацију и проверу квалитета

опширније

Изложба слика Анђелке Бојовић

опширније

Потписан Уговор о легату академика Николе Коке Јанковића којим се предвиђа изградња објекта у којем ће бити изложена стална поставка његових вајарских дела, као и канцеларије Центра за научно-истраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу

опширније

У Свечаној сали ректората Универзитета у Крагујевцу одржана је четврта редовна седница Скупштине СКОНУС-а којој је присуствовало више од педесет студената, представника свих универзитета у Србији.

опширније

Његова Екселенција Нилс Рагнар Камсваг, амбасадор Краљевине Норвешке у Србији и господин Рогер Јонгенсен, први секретар амбасаде Краљевине Норвешке, као и представници Универзитета Nordland, проф. др Пал Педерсен, ректор Универзитета Nordland и проф. др Свен Јенсен, декан Факултета за бизнис, посетили су 25. јануара 2012. године Универзитет у Крагујевцу и том приликом разговарали о могућој сарадњи ове две високошколске установе са ректором Универзитета у Крагујевцу, проф. др Слободаном Арсенијевићем и проректором за међународну сарадњу, проф. др Славицом Ђукић-Дејановић.

опширније

Званичном посетом академика Николе Хајдина, председника Српске академије наука и уметности и академика Николе Коке Јанковића Универзитету у Крагујевцу, 18. јануара 2012. године настављени су преговори са проф. др Слободаном Арсенијевићем, ректором Универзитета у Крагујевцу и господином Верољубом Стевановићем, градоначелником града Крагујевца, на тему легата Николе Коке Јанковића и о раду Центра за научно истраживачки рад Српске академије наука и уметности и Универзитета у Крагујевцу.

опширније

Први Уговор о сарадњи између једног државног и једног приватног Универзитета

опширније