Вести - категорије


У оквиру дугогодишње сарадње између Извршног секретаријата Централно-европске иницијативе (CEI) и Конзорцијума за истраживачку инфраструктуру у Централној Европи (CERIC-ERIC), Централно-европска иницијатива објављује нови позив за подношење предлога за приступ интегрисаним мултидисциплинарним објектима за материјале и биоматеријалe.

опширније

На сајту Европске комисије je објављен други Corrigendum/измене и допуне Општег позива за подношење пријава за Еразмус + пројекте за 2020. годину. Други Corrigendum се односи на додатни конкурс за стратешка партнерства у свим секторима унутар позива за 2020. годину због ситуације са пандемијом COVID-19 вируса.

опширније

На основу Протокола о сарадњи у области науке и технологије између Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије (МПНТР) и Савета за научно-технолошка истраживања Турске (ТУБИТАК), објављује се Конкурс како би се унапредиле активности сарадње у области истраживања између две државе.

опширније

опширније

опширније

Програм Уједињених нација за развој (УНДП) одобрио финансирање пројекта Development of mechanical ventilators in research conditions on 3D printers and lasers for application in the fight against COVID-19 virus чији су носиоци истраживачи са Универзитета у Крагујевцу.

опширније

У понедељак, 27. јула 2020. године, у парку Ректората Универзитета у Крагујевцу одржана је презентација пројекта Употреба метода вештачке интелигенције и машинског учења на смањење ефеката COVID-19 - COVIDAI.

опширније

опширније

опширније

Универзитет у Крагујевцу почиње са реализацијом пројекта “USE OF REGRESSIVE ARTIFICIAL INTELLIGENCE (AI) AND MACHINE LEARNING (ML) METHODS IN MODELLING OF COVID-19 SPREAD – COVIDAI”

опширније