Vesti - kategorije


opširnije

Webinar je posvećen onima koji su uključeni u borbu protiv Kovida-19, i biće fokusiran na nedavne primere uspešno implementiranih strategija intelektualne svojine u oblasti biotehnologije.

opširnije

Evropsko istraživačko veće (European Research Council - ERC) podstiče najkvalitetnija istraživanja u Evropi kroz konkurentno finansiranje i podršku istraživačima širom Evrope da identifikuju nove mogućnosti i pravce u bilo kojoj oblasti istraživanja, čime se sredstva usmeravaju u nova i perspektivna područja.

opširnije

Program malih istraživačkih grantova podržava istraživačke projekte za obrazovanje koji će doprineti poboljšanju obrazovanja, sa budžetima do 50 000 dolara za projekte u rasponu od jedne do pet godina.

opširnije

Erazmus+ program će trajati od 2021. do 2027. godine, a ukupna sredstva namenjena programu za ceo period iznose 26 milijardi evra. Očekuje se da se budžet koji će biti na raspolaganju za projekte postepeno povećava iz godine u godinu sprovođenja novog programa.

opširnije

Univerzitetska agencija za frankofoniju u Centralnoj i Istočnoj Evropi odobrila je finansiranje projekata čiji je cilj podrška inicijativama studentskih organizacija. Prioritetne teme ovog poziva za predloge projekata bile su održivi razvoj, prevencija i promocija zdravlja - COVID – 19, građanske inicijative i inicijative za solidarnost, kao i preduzetničke inicijative.

opširnije

SMART4ALL je projekat koji finansira Horizon 2020 (Ugovor o grantu br. 872614), čiji je cilj izgradnja kapaciteta među evropskim zainteresovanim stranama razvojem samoodrživih, prekograničnih eksperimenata koji prenose znanje i tehnologiju između akademske zajednice i industrije.

opširnije

SAF€RA raspisao je šesti zajednički poziv za transnacionalne, zajedničke istraživačke projekte. Poziv ima za cilj da podstakne saradnju između istraživača iz različitih zemalja Evrope i iz različitih naučnih disciplina, kako bi se poboljšala bezbednost i upravljanje tehnološkim rizicima.

opširnije

U Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu, 15. decembra 2020. godine, između predstavnika Univerziteta u Kragujevcu i Univerziteta u Rijeci, održan je sastanak u okviru projekta Upotreba metoda veštačke inteligencije i mašinskog učenja na smanjenje efekata COVID-19 – COVIDAI.

opširnije

Uvođenje inovacija i digitalizacije u turističkom sektoru ima za cilj da razvije i uspostavi transnacionalne šeme i šeme podrške kroz uspostavljanje ekosistema za izgradnju kapaciteta za digitalnu transformaciju, inovacije i rešenja pametnog turizma od strane MSP u turističkom ekosistemu.

opširnije