Vesti - kategorije


Ogranak SANU u Nišu i Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Vuk Karadžić“ iz Kragujevca i Narodnom bibliotekom „Rade Drainac“ iz Prokuplja organizuju izložbu Dušan Z. Milačić – romanista, književnik, prevodilac (1892-1979), koja će biti otvorena 20. juna u 19 sati u Galeriji Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ u Kragujevcu.

opširnije

U Univerzitetskoj galeriji, u četvrtak 9. juna 2022. godine, otvorena je izložba Foto kluba iz Kragujevca pod nazivom "Fotografije sa kojima smo pobeđivali".

opširnije

Koncertom Ane Cvetković (sopran) i Vladimira Stojnića (klavir), u četvrtak, 9. juna 2022. godine u 19 časova, nastavlja se koncertna sezona u Univerzitetskoj galeriji.

opširnije

Ambasador Meksika u Srbiji u četvrtak, 5. maja 2022. godine, posetio je Univerzitet u Kragujevcu i u Univerzitetskoj galeriji otvorio izložbu pod nazivom Meksiko u istorijskoj štampi Srbije.

opširnije

U Univerzitetskoj galeriji u četvrtak 5. maja 2022. godine sa početkom u 13.00 časova, biće svečano otvorena izložba pod nazivom Meksiko u istorijskoj štampi Srbije u saradnji sa Ambasadom Meksika u Srbiji.

opširnije

U Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, 6. aprila 2022. godine, održan je koncert Odseka za muzičku umetnost Filološko-umetničkog fakulteta.

opširnije

Povodom 20 godina postojanja Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, u Univerzitetskoj galeriji, 5. aprila 2022. godine otvorena je izložba slika i crteža Odseka za primenjenu i likovnu umetnost – studijski program Slikarstvo.

opširnije

opširnije

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu organizuje koncert „Vokalna muzike akademika Ivana Jevtića“ u kojem nastupa Evgenija Jeremić, sopran, u pratnji Natalije Mladenović, pijanistkinje, Jovana Savića, trubača i Sanje Marić, flautistkinje. Koncert će se održati u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, u četvrtak, 17. marta 2022. u 19 sati.

opširnije

U Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, 30. novembra 2021. godine, svečano je otvorena izložba crteža profesora Nikole Vukosavljevića sa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

opširnije