Вести - категорије


опширније

опширније

опширније

опширније

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, определило је средства за организације које сарађују на међународним истраживачко-развојним пројектима у оквиру ЕУРЕКА позива за Србију. Циљ овог позива је да подстакне укључивање српских организација у међународне ЕУРЕКА пројекте у виду бесповратних средстава за истраживачке и развојне активности, и омогући им да прате европске трендове у истраживању, развоју и предузетништву.

опширније

Универзитет у Крагујевцу, у четвртак, 27. маја са почетком у 13 часова, реализује пројекат Дан отворених лабораторија у онлајн формату.

опширније

Програм за размену знања (Know-how Exchange Programme KEP) је механизам за подршку пројектима и програмима који се фокусирају на размену знања и добрих пракси из ЕУ земаља у CEI земље ван ЕУ. Кофинансирањем пројеката за изградњу капацитета и техничку подршку, KEP нуди бесповратна средства институцијама које желе да поделе своја искуства са партнерима ван ЕУ како би изградили свој пут у складу са стандардима и политикама Европске уније.

опширније

опширније

На основу Споразума о научној и технолошкој сарадњи између Владе Савезне Републике Југославије и Владе Словачке Републике од 26. фебруара 2001. године, Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписује конкурс за суфинансирање научно-технолошке сарадње између Републике Србије и Словачке Републике за период 2022. – 2023. године.

опширније

Европска комисија позива на развијање кохорти и мрежа које би омогућиле ширење стечених знања и решења у борби против вируса SARS-CoV-2 /COVID-19, као и превенцију будућих пандемија.

опширније