Вести - категорије


Информативни центар Фондације Темпус, у склопу свог месечног програма активности током априла 2021. године организује разне врсте догађаја, од којих издвајамо следеће који су усмерени на подношење пројеката у оквиру новог Еразмус+ програма.

опширније

опширније

Фондација Темпус, у сарадњи са министарствима просвете, науке и технолошког развоја и омладине и спорта, организује Еразмус+ недељу у априлу 2021. године, током које је планиран велики број активности посвећених информисању свих заинтересованих о новом Еразмус+ програму. Услед пандемије коронавируса, Еразмус+ недеља бити одржана у онлајн формату.

опширније

EIC Pathfinder Open подржава развој амбициозних и радикално нових технологије, са потенцијалом за стварање нових тржишта и / или за решавање глобалних изазова, као и развој будућих технологија у раној фази (Нивои технолошке спремности 1-4) које су засноване на научним истраживањима високог ризика (high-risk/high-gain).

опширније

Основан према Конвенцији о заштити и промоцији различитости културних израза из 2005. године, Међународни фонд за културну различитост (International Fund for Cultural Diversity) је фонд који подржава појаву динамичних културних сектора у земљама у развоју.

опширније

Централни циљ овог позива је развити и применити пилот(е) европског мастер програма за рачунарство високих перформанси (High Performance Computing HPC). Они ће показати додату вредност паневропског образовног програма, посвећеног академској изврсности, који студентима нуди изванредну перспективу каријере у међународним компанијама и истраживачким институтима.

опширније

Европска комисија организује отворену инфо сесију како би информисала све потенцијалне подносиоце пројектних пријава за програм Хоризонт Европа о модалитетима за припрему њихових предлога.

опширније

ЕРЦ грантови за оснаживање истраживачких тимова (ERC CONSOLIDATOR GRANTS - ERC-2021-CoG) намењени су подршци водећим истраживачима у фази каријере у којој они консолидују (ојачавају) сопствене независне истраживачке тимове или програме.

опширније

Пројекат AI4EU CALL FOR SOLUTIONS има за циљ да за седам дефинисаних проблема у оквиру индустрије, пословања и друштва пронађе решења базирана на технологији вештачке интелигенције (AI технологије). Траже се истраживачи и предузећа са искуством у развитку AI технологије за блиску сарадњу на пројекту.

опширније

Поводом отварања новог оквирног програма за истраживање и иновације за период 2021-2027 Хоризонт Европа, Европска комисија организује online информативни дан на тему Марија Склодовска Кири акција (MSCA).

опширније