Вести - категорије


На основу Протокола о сарадњи у области науке и технологије између Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије (МПНТР) и Савета за научно-технолошка истраживања Турске (ТУБИТАК), објављује се Конкурс како би се унапредиле активности сарадње у области истраживања између две државе.

опширније

опширније

опширније

Програм Уједињених нација за развој (УНДП) одобрио финансирање пројекта Development of mechanical ventilators in research conditions on 3D printers and lasers for application in the fight against COVID-19 virus чији су носиоци истраживачи са Универзитета у Крагујевцу.

опширније

У понедељак, 27. јула 2020. године, у парку Ректората Универзитета у Крагујевцу одржана је презентација пројекта Употреба метода вештачке интелигенције и машинског учења на смањење ефеката COVID-19 - COVIDAI.

опширније

опширније

опширније

Универзитет у Крагујевцу почиње са реализацијом пројекта “USE OF REGRESSIVE ARTIFICIAL INTELLIGENCE (AI) AND MACHINE LEARNING (ML) METHODS IN MODELLING OF COVID-19 SPREAD – COVIDAI”

опширније

Веће за друштвена истраживања (Social Science Research Council - SSRC), као дeо свог програма Just Tech, расписује позив за предлоге пројеката из различитих друштвених наука и сродних области који се баве ризицима, могућностима и изазовима које доноси јавни здравствени надзор проистекао из пандемије Covid-19.

опширније

Универзитет у Крагујевцу вас позива да помогнете у разоткривању ефеката и фактора који утичу на то како пандемија вируса корона делује на физичко и ментално стање становништва.

опширније