Вести - категорије


У петак, 17. новембра 2023. године на Универзитету у Крагујевцу отпочела је реализација трећег циклуса „Expert2Mentorsˮ тренинг програма за унапређење менторских вештина наставника и сарадника са Универзитета у Крагујевцу за рад са студентским стартап тимовима.

опширније

ЦЕСИД - Центар за слободне изборе и демократију одржао је другу по реду радионицу за изградњу капацитета за спречавање корупције у високом образовању, у оквиру пројекта "Универзитети без корупције у Албанији, Северној Македонији и Србији". Радионица је одржана у Ректорату Универзитета у Крагујевцу.

опширније

Академику Ивану Гутману, најцитиранијем српском научнику, уручена плакета Универзитета у Крагујевцу и додељено 17 повеља истакнутим научницима

опширније

У Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу, 9. новембра 2023. године, представљени су резултати пројеката са другог Јавног позива за пријаву научноистраживачких односно уметничких пројеката младих истраживача и уметника Универзитета у Крагујевцу.

опширније

Представници Министарства науке, технолошког развоја и иновација представили су рад обједињеног националног информационог система научноистраживачке делатности - еНаука, 8. новембра 2023. године у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу.

опширније

У организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, академик Велимир Р. Радмиловић одржао је предавање „Енергија као један од највећих изазова човечанства у XXI веку“, 8. новембра 2023. у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу.

опширније

Свечана додела признања најбољим научницима

опширније

опширније

У организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, академик Велимир Р. Радмиловић одржаће предавање „Енергија као један од највећих изазова човечанства у XXI веку“, у среду 8. новембра 2023. у 14 сати у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу.

опширније

У организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, проф. др Слободан Б. Марковић, дописни члан САНУ, одржао је предавање „Ледено доба у Србији“, 2. новембра 2023. у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу.

опширније