Vesti - kategorije


I ove godine na Univerzitetu u Kragujevcu održana „Otvorena vrata Univerziteta“.

opširnije

U sredu, 20. maja 2015. godine, sa početkom u 15.00 sati, u Parku Rektorata, biće promovisano 90 doktora nauka Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

U rektoratu Univerziteta u Kragujevcu, 15. maja 2015. godine, održana je XIX izborna sednica Saveta Univerziteta u Kragujevcu, na kojoj je dr Nebojša Arsenijević – redovni profesor Fakulteta medicinskih nauka izabran za rektora Univerziteta u Kragujevcu

opširnije

Na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Odbor za javne službe doneo je 6. maja 2015. godine Zaključak o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj delatnosti.

opširnije

„Otvorena vrata Univerziteta“, program za srednjoškolce i studente, održaće se u ponedeljak, 18. maja 2015. godine u periodu od 16 do 18 časova na platou ispred zgrade rektorata Univerziteta u Kragujevcu

opširnije

opširnije

Monografija "Petar S. Jovanović - istraživač u geografiji, pregalac u društvu" čiji je izdavač Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu promovisana je 28. aprila 2015. u svečanoj sali SANU u organizaciji Biblioteke SANU.

opširnije

U ponedeljak, 04. maja 2015. godine, Ministar omladine i sporta i predsednik Fonda za mlade talente, gospodin Vanja Udovičić, uručiće Ugovore o stipendiranju studentima Univerziteta u Kragujevcu koji su, na osnovu Konkursa, postali stipendisti Fonda za mlade talente Republike Srbije za školsku 2014/15. godinu.

opširnije

U organizaciji Centra za promociju nauke i Kancelarije za međunarodne projekte Univerziteta u Kragujevcu 23. aprila 2015. god. u 15 č u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu biće održan događaj "Horizont četvrtkom - Kako su oni osvojili projekat?"

opširnije

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku 3. aprila 2015. održana je promocija edicije knjiga «Život i delo srpskih naučnika» koju izdaje SANU

opširnije