Вести - категорије


опширније

У организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, др Милош Ђорђевић, научни саветник Институтa за нуклеарне науке ”Винча” одржаће предавање под називом „Физика честица: од Хигс бозона до терапије зрачењем“, у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу, у четвртак, 22. фебруара у 14.30 сати.

опширније

опширније

У организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, a у сарадњи са Природњачким музејом у Београду, поставиће се изложба „Биље и камење – H2O“, чији је аутор др Марјан Никетић, дописни члан САНУ.

опширније

У Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу, 12. фебруара 2024. године, свечано су уручена признања најбољим научницама Универзитета у Крагујевцу за постигнуте изузетне резултате у научноистраживачком раду у 2023. години.

опширније

опширније

Поводом обележавања Светог Саве – Дана духовности у Републици Србији, на Универзитету у Крагујевцу 27. јануара 2024. године одржана је Светосавска академија.

опширније

У организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу и Подружнице Српског хемијског друштва у Крагујевцу, професор Фабио Цоби (Fabio Zobi) са Универзитета у Фрибургу у Швајцарској, одржао је предавање „Хемијски и теоријски приступи синтези и развоју ренијум карбонилних антибиотика“, 24. јануара на Природно-математичком факултету у Крагујевцу.

опширније

Поводом обележавања Светог Саве – Дана духовности у Републици Србији, Универзитет у Крагујевцу у суботу 27. јануара 2024. године са почетком у 11.00 часова у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу организује Светосавску академију.

опширније

опширније