Vesti - kategorije


25. i 26. januara 2013. godine u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu, u organizaciji Kancelarije za međunarodne projekte i prof. dr Nenada Filipovića (Fakultet inženjerskih nauka, Univerzitet u Kragujevcu), održana je dvodnevna međunarodna konferencija „Computational modeling of blood flow in the tumor vasculature” u okviru SCOPES projekta Univerziteta u Kragujevcu i Univerziteta u Friburgu (Švajcarska) čiju implementaciju finansira Švajcarska nacionalna fondacija za nauku.

opširnije

opširnije

Povodom obeležavanja Dana kulture Meksika, 22. novembra 2012. godine, Univerzitet u Kragujevcu posetili su ambasador Meksika, Njena Ekselencija Mersedes Felisitas Ruis Sapata i zamenik ambasadora, gospodin Hose Umberto Kastro Viljalobos.

opširnije

Uspešan razvoj međuuniverzitetske i međufakultetske saradnje nastavlja se razmenom studenata Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini Univerziteta u Kragujevcu i Pedagoškog fakulteta Univerziteta Eötvös József u Baji, Republika Mađarska.

opširnije

Moguća saradnja Univerziteta u Kragujevcu i Univerziteta u Lisabonu u oblasti medicinskih i prirodnih nauka.

opširnije

U cilju realizacije već dobro uspostavljene saradnje sa Univerzitetom "Aldo Moro" iz Barija, radi konkretizovanja već potpisanog Ugovora o saradnji u decembru 2011. godine i postavljanja temelja za formiranje katedre za italijanski jezik na Filološko-umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu., prilikom trodnevne posete delegacije Univerziteta "Aldo Moro" iz Barija Univerzitetu u Kragujevcu, 29. juna 2012. godine održan je zvaničan sastanak u rektoratu.

opširnije

U cilju realizacije već dobro uspostavljene saradnje sa Univerzitetom "Aldo Moro" iz Barija, a u skladu sa potpisanim Ugovorom o saradnji u decembru 2011. godine, Univerzitet u Kragujevcu, u periodu od 28.06-30.06.2012. godine, posetiće delegacija ovog partnerskog Univerziteta.

opširnije

opširnije

opširnije

Univerzitet u Kragujevcu 17.04.2012. godine posetila je delegacija, partnerskog Univerziteta Politehnike iz Barija, koja će na Univerzitetu i fakultetima u njegovom sastavu boraviti narednih dana. Cilj ove posete jeste dalje razvijanje saradnje u skladu sa potpisanim Ugovorom o saradnji između našeg Univerziteta i Univerziteta iz Barija.

opširnije