Vesti - kategorije


U subotu, 21. maja 2016. godine, obeleženi su slava Sveti apostol i jevanđelista Jovan Bogoslov i Dan Univerziteta u Kragujevcu. Ove godine Univerzitet u Kragujevcu obeležio je i 40 godina od osnivanja.

opširnije

Univerzitet u Kragujevcu obeležiće svoju slavu – Sveti apostol i jevanđelista Jovan Bogoslov i 40 godina od osnivanja u subotu 21. maja 2016. godine.

opširnije

opširnije

U četvrtak 17.03.2016. godine, u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, potpisan je Sporazum o organizovanju zajedničkih doktorskih studija matematike i o osnivanju Doktorske škole matematike na nivou Republike Srbije.

opširnije

U rektoratu Univerziteta u Kragujevcu 08. marta 2016. godine održana je konstitutivna sednica Saveta Univerziteta

opširnije

Predsednik Republike Srbije gospodin Tomislav Nikolić položio je 25. januara 2016. godine kamen temeljac za Centre izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

U ponedeljak, 25. januara 2015. godine, sa početkom u 11.00 sati, predsednik Republike Srbije gospodin Tomislav Nikolić položiće kamen temeljac za Centre izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu u prisustvu rektora Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nebojše Arsenijevića, gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića kao i predstavnika stručne i naučne javnosti Srbije.

opširnije

U utorak, 05. januara 2016. godine, održana je sednica Saveta za realizaciju Projekta revitalizacije „Kneževog arsenala“ kojom je predsedavao predsednik Republike Srbije gospodin Tomislav Nikolić.

opširnije

Na osnovu Ugovora o izgradnji i opremanju Centara izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu, između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Grada Kragujevca, Univerziteta u Kragujevcu i "JUP Istraživanje i razvoj" d.o.o., izgradnja objekta Centara izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu, ukupne površine 11.491,21 m2, iz sredstava kredita Evropske investicione banke, počela je u decembru 2015. godine i trajaće do aprila 2017. godine.

opširnije

opširnije