Vesti - kategorije


U Naučno tehnološkom parku Čačak 23. i 30. novembra 2023. godine održaće se radionice na temu „Ostvarivanje bespovratnih sredstava kroz EU i nacionalne fondoveˮ, koje će voditi Goran Stojanović, profesor na Tehničkom fakultetu u Novom Sadu.

opširnije

Izgradnja Centara izvrsnosti u Kragujevcu, investicija koja vredi 18 miliona evra, nalazi se u finalnoj fazi, i tim povodom predsednica Vlade obišla je završne radove na Centrima izvrsnosti i posetila Univerzitet u Kragujevcu.

opširnije

opširnije

opširnije

opširnije

Zamenik direktora Instituta za analizu i ispitivanje pri Pekinškoj akademiji nauke i tehnologije, gospodin Liu Xiangwen i rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović potpisali Memorandum o razumevanju

opširnije

Stanford univerzitet tradicionalno prikuplja i analizira bazu podataka, na osnovu standardizovanih pokazatelja kojom je, prema poslednjim podacima, obuhvaćeno preko 100.000 najboljih svetskih naučnika, klasifikovanih u 22 naučne oblasti i 174 podoblasti. Naučnici su rangirani na dve odvojene liste – na jednoj su pozicionirani na osnovu ostvarenih rezultata u karijeri do kraja 2022. godine, dok su na drugoj pozicionirani na osnovu broja citata u 2022. godini. Na obe liste, najbolje pozicionirani naučnik je akademik Ivan Gutman.

opširnije

opširnije

opširnije

Članovi Rektorskog kolegijuma Univerziteta u Kragujevcu primili su u petak, 28. jula 2023. godine u prostorijama Rektorata delegaciju koju su činili predstavnik Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija – pomoćnik ministra Vladimir Radovanović, predstavnici Grada Kragujevca, glavni izvršni direktor SEE Instituta iz Dubaija gospođa Jasmina Lok i izvršni direktor MIND Group-a gospodin Darko Đorić.

opširnije