Vesti - kategorije


U Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu, 23. oktobra 2020. godine, održan je sastanak između predstavnika Univerziteta i Britanskog saveta (British Council-a) povodom razmatranja mogućnosti za saradnju u okviru projekta Unapređenje uloge nauke u društvu.

opširnije

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, 9. oktobra 2020. godine, obeleženo je 44 godine rada Fakulteta i 180 godina od osnivanja Pravnog odeljenja na Liceju u Kragujevcu. Tom prilikom, promovisana je prva Učionica na otvorenom i organizovan je skup povodom osnivanja Biblioteke nemačkog prava u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (IRZ) iz Bona.

opširnije

Za sve studente koji su zainteresovani za nove Master 4.0 programe iz oblasti video-igara, koji će se realizovati na Univerzitetu u Kragujevcu i na Univerzitetu u Beogradu, 6, 8. i 13. oktobra 2020. godine u 18 časova, održaće se tri Zoom webinara. Studenti će biti u prilici da se upoznaju sa nekim od predavača i da steknu uvid u to kako će izgledati prvi master programi u oblasti gejminga u našoj zemlji.

opširnije

U okviru novih Master 4.0 programa iz oblasti video-igara koji će se biti realizovani na Univerzitetu u Kragujevcu i Beogradu, organizuju se tri Zoom webinara kako bi se studenti koji žele da nastave karijeru u gejming industriji upoznali sa nekim od predavača i stekli uvid u to kako će izgledati prvi master program u oblasti gejminga u našoj zemlji.

opširnije

Univerzitet u Kragujevcu bio je domaćin svečanosti dodele nagrada iz Fonda Nenada M. Kostića za hemijske nauke, 22. septembra 2020.

opširnije

Poziv je upućen nastavnicima, istraživačima i studentima.

opširnije

U Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu, u petak 11. septembra 2020. godine, polaznicima obuke English as a Medium of Instruction (EMI) uručeni su sertifikati o uspešno završenoj obuci za izvođenje nastave na engleskom jeziku

opširnije

U Muzeju „21. oktobar” u Kragujevcu, 5. septembra 2020. godine, povodom 80 godina od početka i 75 godina od završetka Drugog svetskog rata, kao i 75 godina od oslobođenja Aušvica i proboja Jasenovca, otvorena je izložba i naučna konferencija „Jasenovac - pravo na nezaborav”.

opširnije

opširnije

U Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu, 25. avgusta 2020. godine održan je sastanak između predstavnika Univerziteta u Kragujevcu, predstavnika Univerziteta u Pitsburgu i Zavoda za zaštitu spomenika kulture Kragujevac povodom razmatranja mogućnosti saradnje u okviru projekta SRGAP.

opširnije