Vesti - kategorije


U svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu, 15. juna 2021, pred velikim brojem zainteresovane publike, promovisana je knjiga iz istorije razvoja Liceja, čiji je autor dr Dušan Marković (1936-1996), a izdavači su: Univerzitet u Kragujevcu, PMF i Pravni fakultet.

opširnije

opširnije

U svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu, u utorak 15. juna 2021. u 19 sati, promovisaće se značajna knjiga iz istorije razvoja Liceja, čiji je autor dr Dušan Marković (1936-1996), a izdavači su: Univerzitet u Kragujevcu, PMF i Pravni fakultet.

opširnije

U organizaciji Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, održan je kulturno-muzički događaj u kojem su učestovali: prof. flaute Ljubiša Jovanović, Ivana Stefanović, kompozitor, Ljiljana Čanić Krsmanović, umetnički direktor muzičke izdavačke kuće „Metropolis“ i Tijana Milojević, članica „Metropolisa“.

opširnije

U organizaciji Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, akademik Radoje Čolović održao je predavanje: „Akademik Vladan Đorđević (1844-1930) – osnivač Srpskog društva Crvenog krsta“, u utorak, 8. juna 2021. u Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu organizuje promociju dva kompakt diska pod nazivom PASSION&DEVOTION, sa delima savremenih srpskih kompozitora napisanih za flautu, u izvođenju Ljubiše Jovanovića. U programu učestvuju: prof. Ljubiša Jovanović, Ivana Stefanović, kompozitor, Ljiljana Čanić Krsmanović, umetnički direktor muzičke izdavačke kuće „Metropolis“ i Mioljub Krsmanović, direktor „Metropolisa“.

opširnije

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu organizuje predavanje akademika Radoja Čolovića: „Akademik Vladan Đorđević (1844-1930) – osnivač Srpskog društva Crvenog krsta“, u utorak, 8. juna 2021. u Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu sa početkom u 12 sati.

opširnije

U organizaciji Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, u okviru programa „Susreti sa stvaraocima“, u Univerzitetskoj galeriji, gostovao je akademik Goran Petrović, književnik.

opširnije

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, u saradnji sa Institutom za noviju istoriju Srbije, organizovao je naučni skup „80 godina od izbijanja Drugog svetskog rata na prostoru Jugoslavije i stradanja grada Kragujevca: Novi pomaci ili revizije istorije”, 25. maja 2021. u svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, u okviru programa Susreti sa stvaraocima, organizuje tribinu sa akademikom Goranom Petrovićem. Moderator je dr Časlav Nikolić, profesor srpske književnosti na Filološko-umetničkom fakultetu.

opširnije