Вести - категорије


У свечаној сали Универзитета у Крагујевцу, 15. јуна 2021, пред великим бројем заинтересоване публике, промовисана је књига из историје развоја Лицеја, чији је аутор др Душан Марковић (1936-1996), а издавачи су: Универзитет у Крагујевцу, ПМФ и Правни факултет.

опширније

опширније

У свечаној сали Универзитета у Крагујевцу, у уторак 15. јуна 2021. у 19 сати, промовисаће се значајна књига из историје развоја Лицеја, чији је аутор др Душан Марковић (1936-1996), а издавачи су: Универзитет у Крагујевцу, ПМФ и Правни факултет.

опширније

У организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, одржан је културно-музички догађај у којем су учестовали: проф. флауте Љубиша Јовановић, Ивана Стефановић, композитор, Љиљана Чанић Крсмановић, уметнички директор музичке издавачке куће „Метрополис“ и Тијана Милојевић, чланица „Метрополиса“.

опширније

У организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, академик Радоје Чоловић одржао је предавање: „Академик Владан Ђорђевић (1844-1930) – оснивач Српског друштва Црвеног крста“, у уторак, 8. јуна 2021. у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу.

опширније

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу организује промоцију два компакт диска под називом PASSION&DEVOTION, са делима савремених српских композитора написаних за флауту, у извођењу Љубише Јовановића. У програму учествују: проф. Љубиша Јовановић, Ивана Стефановић, композитор, Љиљана Чанић Крсмановић, уметнички директор музичке издавачке куће „Метрополис“ и Миољуб Крсмановић, директор „Метрополиса“.

опширније

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу организује предавање академика Радоја Чоловића: „Академик Владан Ђорђевић (1844-1930) – оснивач Српског друштва Црвеног крста“, у уторак, 8. јуна 2021. у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу са почетком у 12 сати.

опширније

У организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, у оквиру програма „Сусрети са ствараоцима“, у Универзитетској галерији, гостовао је академик Горан Петровић, књижевник.

опширније

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, у сарадњи са Институтом за новију историју Србије, организовао је научни скуп „80 година од избијања Другог светског рата на простору Југославије и страдања града Крагујевца: Нови помаци или ревизије историје”, 25. маја 2021. у свечаној сали Универзитета у Крагујевцу.

опширније

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, у оквиру програма Сусрети са ствараоцима, организује трибину са академиком Гораном Петровићем. Модератор је др Часлав Николић, професор српске књижевности на Филолошко-уметничком факултету.

опширније