Vesti - kategorije


U organizaciji Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, akademik Radoje Čolović održao je predavanje: „Akademik Vladan Đorđević (1844-1930) – osnivač Srpskog društva Crvenog krsta“, u utorak, 8. juna 2021. u Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu organizuje promociju dva kompakt diska pod nazivom PASSION&DEVOTION, sa delima savremenih srpskih kompozitora napisanih za flautu, u izvođenju Ljubiše Jovanovića. U programu učestvuju: prof. Ljubiša Jovanović, Ivana Stefanović, kompozitor, Ljiljana Čanić Krsmanović, umetnički direktor muzičke izdavačke kuće „Metropolis“ i Mioljub Krsmanović, direktor „Metropolisa“.

opširnije

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu organizuje predavanje akademika Radoja Čolovića: „Akademik Vladan Đorđević (1844-1930) – osnivač Srpskog društva Crvenog krsta“, u utorak, 8. juna 2021. u Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu sa početkom u 12 sati.

opširnije

U organizaciji Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, u okviru programa „Susreti sa stvaraocima“, u Univerzitetskoj galeriji, gostovao je akademik Goran Petrović, književnik.

opširnije

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, u saradnji sa Institutom za noviju istoriju Srbije, organizovao je naučni skup „80 godina od izbijanja Drugog svetskog rata na prostoru Jugoslavije i stradanja grada Kragujevca: Novi pomaci ili revizije istorije”, 25. maja 2021. u svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, u okviru programa Susreti sa stvaraocima, organizuje tribinu sa akademikom Goranom Petrovićem. Moderator je dr Časlav Nikolić, profesor srpske književnosti na Filološko-umetničkom fakultetu.

opširnije

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, u saradnji sa Institutom za noviju istoriju Srbije, organizuje naučni skup „80 godina od izbijanja Drugog svetskog rata na prostoru Jugoslavije i stradanja grada Kragujevca: Novi pomaci ili revizije istorije”, 25. maja u svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu, sa početkom u 10 časova.

opširnije

Knjiga „Hemijske priče iz carstva biljaka“ čiji su autori: akademik Ivan Gutman, prof. dr Gorica Đelić i akademik Vladimir Stevanović promovisana je u svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu, 19. maja 2021. godine.

opširnije

U Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu, u petak, 14. maja, održan je radni sastanak povodom važnih predstojećih događaja vezanih za projekat revitalizacije kompleksa Knežev arsenal, a na temu predstojećeg događaja ARSENAL – industrijsko nasleđe.

opširnije

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu organizuje promociju knjige „Hemijske priče iz carstva biljaka“ čiji su autori: akademik Ivan Gutman, prof. dr Gorica Đelić i akademik Vladimir Stevanović.

opširnije