Вести - категорије


На Правном факултету Универзитета у Крагујевцу, 9. октобра 2020. године, обележено је 44 године рада Факултета и 180 година од оснивања Правног одељења на Лицеју у Крагујевцу. Том приликом, промовисана је прва Учионица на отвореном и организован је скуп поводом оснивања Библиотеке немачког права у сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу (ИРЗ) из Бона.

опширније

За све студенте који су заинтересовани за нове Мастер 4.0 програме из области видео-игара, који ће се реализовати на Универзитету у Крагујевцу и на Универзитету у Београду, 6, 8. и 13. октобра 2020. године у 18 часова, одржаће се три Zoom вебинара. Студенти ће бити у прилици да се упознају са неким од предавача и да стекну увид у то како ће изгледати први мастер програми у области гејминга у нашој земљи.

опширније

У оквиру нових Мастер 4.0 програма из области видео-игара који ће се бити реализовани на Универзитету у Крагујевцу и Београду, организују се три Zoom вебинара како би се студенти који желе да наставе каријеру у гејминг индустрији упознали са неким од предавача и стекли увид у то како ће изгледати први мастер програм у области гејминга у нашој земљи.

опширније

Универзитет у Крагујевцу био је домаћин свечаности доделе награда из Фонда Ненада М. Костића за хемијске науке, 22. септембра 2020.

опширније

Позив је упућен наставницима, истраживачима и студентима.

опширније

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, у петак 11. септембра 2020. године, полазницима обуке English as a Medium of Instruction (EMI) уручени су сертификати о успешно завршеној обуци за извођење наставе на енглеском језику

опширније

У Музеју „21. октобар” у Крагујевцу, 5. септембра 2020. године, поводом 80 година од почетка и 75 година од завршетка Другог светског рата, као и 75 година од ослобођења Аушвица и пробоја Јасеновца, отворена је изложба и научна конференција „Јасеновац - право на незаборав”.

опширније

опширније

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, 25. августа 2020. године одржан је састанак између представника Универзитета у Крагујевцу, представника Универзитета у Питсбургу и Завода за заштиту споменика културе Крагујевац поводом разматрања могућности сарадње у оквиру пројекта SRGAP.

опширније

Немачко савезно министарство образовања и истраживања организује виртуелну MSCA конференцију 29. септембра 2020. од 9:30 до 16:30.

опширније