Vesti - kategorije


opširnije

opširnije

opširnije

opširnije

U Legatu Nikole Koke Jankovića, 14. oktobra 2021. godine, u organizaciji Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu i Narodnog muzeja u Kragujevcu, promovisana su dva značajna dela čiji je izdavač SANU: prvi i drugi tom „Rečnika pojmova likovne umetnosti i arhitekture“ i monografija „Tradicionalno arhitektonsko nasleđe u regionu Stare planine – arhitektura koja nestaje“.

opširnije

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu i Narodni muzej u Kragujevcu organizuju promociju prvog i drugog toma „Rečnika pojmova likovne umetnosti i arhitekture“ i monografije „Tradicionalno arhitektonsko nasleđe u regionu Stare planine – arhitektura koja nestaje“.

opširnije

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu u saradnji sa Narodnim muzejem Čačak, organizovao je tribinu „Dragoslav Srejović: mislilac otvorenog uma“, 8. oktobra 2021. godine, povodom obeležavanja 90 godina od njegovog rođenja.

opširnije

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu organizuje tribinu „Dragoslav Srejović: mislilac otvorenog uma“ u Narodnom muzeju u Čačku, 8. oktobra 2021. godine, povodom obeležavanja 90 godina od njegovog rođenja.

opširnije

U svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu, 27. septembra 2021. godine predstavljeni su najbolji projekti iz pet naučnih oblasti, odabrani na konkursu za mlade naučnike i umetnike Univerziteta u Kragujevcu za školsku 2021/22. godinu.

opširnije

Monografija „Akademik Miloš Kojić - širenje horizonta“ promovisana u svečanoj sali Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu, 21. septembra 2021. godine

opširnije