Вести - категорије


опширније

опширније

опширније

опширније

У Легату Николе Коке Јанковића, 14. октобра 2021. године, у организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу и Народног музеја у Крагујевцу, промовисана су два значајна дела чији је издавач САНУ: први и други том „Речника појмова ликовне уметности и архитектуре“ и монографија „Традиционално архитектонско наслеђе у региону Старе планине – архитектура која нестаје“.

опширније

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу и Народни музеј у Крагујевцу организују промоцију првог и другог тома „Речника појмова ликовне уметности и архитектуре“ и монографије „Традиционално архитектонско наслеђе у региону Старе планине – архитектура која нестаје“.

опширније

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу у сарадњи са Народним музејем Чачак, организовао је трибину „Драгослав Срејовић: мислилац отвореног ума“, 8. октобра 2021. године, поводом обележавања 90 година од његовог рођења.

опширније

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу организује трибину „Драгослав Срејовић: мислилац отвореног ума“ у Народном музеју у Чачку, 8. октобра 2021. године, поводом обележавања 90 година од његовог рођења.

опширније

У свечаној сали Универзитета у Крагујевцу, 27. септембра 2021. године представљени су најбољи пројекти из пет научних области, одабрани на конкурсу за младе научнике и уметнике Универзитета у Крагујевцу за школску 2021/22. годину.

опширније

Монографија „Академик Милош Којић - ширење хоризонта“ промовисана у свечаној сали Факултета инжењерских наука у Крагујевцу, 21. септембра 2021. године

опширније