Вести - категорије


Фондација Темпус и Амбасада Француске, у сарадњи са Француским институтом, Асоцијацијом AFA, Француско-српском привредном комором и Инфостудом, позивају садашње и свршене студенте инжењерских наука и истраживаче, на догађај посвећен теми дигитализације индустријских процеса и могућности запошљавања у овом сектору.

опширније

У организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, 31. марта 2022. године у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу одржана је друга трибина из циклуса Корифеји Универзитета у Крагујевцу, посвећена проф. др Владимиру Вељовићу, биологу, који је радио на ПМФ-у у Крагујевцу.

опширније

У оквиру циклуса трибина „Корифеји Универзитета у Крагујевцу“, одржаће се трибина о проф. др Владимиру Вељовићу, биологу који је радио на ПМФ-у у Крагујевцу. Трибина је у четвртак, 31. марта у 18 сати у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу.

опширније

опширније

опширније

опширније

Песник, теоретичар и историчар српске књижевности, редовни професор Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу Драган Бошковић добитник је Дисове награде за песнички опус за 2022. годину.

опширније

опширније

Др Фотис Псомопулос, главни истраживач на Институту примењених бионаука Центра за истраживање и технологију Hellas из Солуна посетио је Универзитет у Крагујевцу у среду, 10. марта 2022. године и састао се са ректором проф. др Ненадом Филиповићем и професорима и истраживачима Универзитета у Крагујевцу, а након тога у Свечаној сали одржао гостујуће предавање на тему успостављања стандарда за машинско учење у биологији.

опширније

опширније