Вести - категорије


Човек – биће вере била је тема предавања које је Његова светост патријарх српски господин Порфирије, у присуству ректора Универзитета у Крагујевцу, градоначелника Крагујевца, епископа шумадијског господина Јована, декана и професора, одржао студентима на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу.

опширније

У организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, др Слободан Јанковић, редовни професор Факултета медицинских наука, одржао је 27. априла у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу једнодневни стручни семинар  Како спречити грешке у статистичкој анализи резултата научних истраживања.

опширније

опширније

Др Слободан Јанковић, редовни професор Факултета медицинских наука, одржаће стручни семинар Како спречити грешке у  статистичкој анализи резултата научних истраживања, у среду, 27. априла у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу, у периоду од 16.00 до 19.30 часова.

опширније

Зборник Осамдесет година од избијања Другог светског рата на простору Југославије и страдања Крагујевца: нови помаци или ревизије историје промовисан је 15. априла у Народном музеју у Чачку.

опширније

опширније

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу и Институт за новију историју Србије из Београда организују промоцију зборника Осамдесет година од избијања Другог светског рата на простору Југославије и страдања Крагујевца: нови помаци или ревизије историје, која ће се одржати 15. априла у 13.00 сати у Народном музеју у Чачку.

опширније

Фондација Темпус и Амбасада Француске, у сарадњи са Француским институтом, Асоцијацијом AFA, Француско-српском привредном комором и Инфостудом, позивају садашње и свршене студенте инжењерских наука и истраживаче, на догађај посвећен теми дигитализације индустријских процеса и могућности запошљавања у овом сектору.

опширније

У организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, 31. марта 2022. године у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу одржана је друга трибина из циклуса Корифеји Универзитета у Крагујевцу, посвећена проф. др Владимиру Вељовићу, биологу, који је радио на ПМФ-у у Крагујевцу.

опширније

У оквиру циклуса трибина „Корифеји Универзитета у Крагујевцу“, одржаће се трибина о проф. др Владимиру Вељовићу, биологу који је радио на ПМФ-у у Крагујевцу. Трибина је у четвртак, 31. марта у 18 сати у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу.

опширније