Vesti - kategorije


Čovek – biće vere bila je tema predavanja koje je Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije, u prisustvu rektora Univerziteta u Kragujevcu, gradonačelnika Kragujevca, episkopa šumadijskog gospodina Jovana, dekana i profesora, održao studentima na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

U organizaciji Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, dr Slobodan Janković, redovni profesor Fakulteta medicinskih nauka, održao je 27. aprila u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu jednodnevni stručni seminar  Kako sprečiti greške u statističkoj analizi rezultata naučnih istraživanja.

opširnije

opširnije

Dr Slobodan Janković, redovni profesor Fakulteta medicinskih nauka, održaće stručni seminar Kako sprečiti greške u  statističkoj analizi rezultata naučnih istraživanja, u sredu, 27. aprila u Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu, u periodu od 16.00 do 19.30 časova.

opširnije

Zbornik Osamdeset godina od izbijanja Drugog svetskog rata na prostoru Jugoslavije i stradanja Kragujevca: novi pomaci ili revizije istorije promovisan je 15. aprila u Narodnom muzeju u Čačku.

opširnije

opširnije

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu i Institut za noviju istoriju Srbije iz Beograda organizuju promociju zbornika Osamdeset godina od izbijanja Drugog svetskog rata na prostoru Jugoslavije i stradanja Kragujevca: novi pomaci ili revizije istorije, koja će se održati 15. aprila u 13.00 sati u Narodnom muzeju u Čačku.

opširnije

Fondacija Tempus i Ambasada Francuske, u saradnji sa Francuskim institutom, Asocijacijom AFA, Francusko-srpskom privrednom komorom i Infostudom, pozivaju sadašnje i svršene studente inženjerskih nauka i istraživače, na događaj posvećen temi digitalizacije industrijskih procesa i mogućnosti zapošljavanja u ovom sektoru.

opširnije

U organizaciji Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, 31. marta 2022. godine u Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu održana je druga tribina iz ciklusa Korifeji Univerziteta u Kragujevcu, posvećena prof. dr Vladimiru Veljoviću, biologu, koji je radio na PMF-u u Kragujevcu.

opširnije

U okviru ciklusa tribina „Korifeji Univerziteta u Kragujevcu“, održaće se tribina o prof. dr Vladimiru Veljoviću, biologu koji je radio na PMF-u u Kragujevcu. Tribina je u četvrtak, 31. marta u 18 sati u Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije