Вести - категорије


Снимци изведених експеримената у оквиру пројекта

опширније

Поводом обележавања Међународног дана студената, 14. новембра 2020. године студенти Универзитета у Крагујевцу у сарадњи са ОПЕНС-ом организовали су дебатни турнир на тему „Нови кораци у старим ципелама”.

опширније

Универзитет у Крагујевцу, у петак, 13. новембра са почетком у 14 часова, реализује пројекат Велики научни парк, у онлајн формату. Научници са Природно-математичког факултета и Факултета инжењерских наука извешће научне експерименте из области машинства, физике и хемије, а сви заинтересовани моћи ће да прате пренос извођења експеримената на фејсбук и инстаграм страницама Универзитета. Пројекат финансира Центар за промоцију науке.

опширније

Представљене могућности за усавршавање и студије у иностранству

опширније

Универзитет у Крагујевцу позива све заинтересоване запослене и студенте да се пријаве за учешће на бесплатној дводневној онлајн обуци Добро управљање урбаним развојем: модели и искуства.

опширније

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, 23. октобра 2020. године, одржан је састанак између представника Универзитета и Британског савета (British Council-а) поводом разматрања могућности за сарадњу у оквиру пројекта Унапређење улоге науке у друштву.

опширније

На Правном факултету Универзитета у Крагујевцу, 9. октобра 2020. године, обележено је 44 године рада Факултета и 180 година од оснивања Правног одељења на Лицеју у Крагујевцу. Том приликом, промовисана је прва Учионица на отвореном и организован је скуп поводом оснивања Библиотеке немачког права у сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу (ИРЗ) из Бона.

опширније

За све студенте који су заинтересовани за нове Мастер 4.0 програме из области видео-игара, који ће се реализовати на Универзитету у Крагујевцу и на Универзитету у Београду, 6, 8. и 13. октобра 2020. године у 18 часова, одржаће се три Zoom вебинара. Студенти ће бити у прилици да се упознају са неким од предавача и да стекну увид у то како ће изгледати први мастер програми у области гејминга у нашој земљи.

опширније

У оквиру нових Мастер 4.0 програма из области видео-игара који ће се бити реализовани на Универзитету у Крагујевцу и Београду, организују се три Zoom вебинара како би се студенти који желе да наставе каријеру у гејминг индустрији упознали са неким од предавача и стекли увид у то како ће изгледати први мастер програм у области гејминга у нашој земљи.

опширније

Универзитет у Крагујевцу био је домаћин свечаности доделе награда из Фонда Ненада М. Костића за хемијске науке, 22. септембра 2020.

опширније