Вести - категорије


На Универзитету у Крагујевцу 7. октобра 2022. године са почетком у 10.00 сати, ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, промовисаће проф. др Дениса Соломона у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу.

опширније

Студентима Универзитета у Крагујевцу који су током академске 2021/2022. године похађали курсеве енглеског језика на Б1 и Б2 нивоу у оквиру програма Пракса за младе филологе, у среду, 5. октобра 2022. године, у Ректорату Универзитета у Крагујевцу уручени су сертификати о завршеном курсу језика и стеченом нивоу знања.

опширније

У Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу, 27. септембра 2022, представљени су најбољи пројекти одабрани на конкурсу за младе научнике и уметнике Универзитета у Крагујевцу за школску 2022/23. годину.

опширније

На Универзитету у Крагујевцу, у петак, 23. септембра, одржана је тринаеста седница Савета за сарадњу науке и привреде. Седници су, поред чланова Савета, присуствовали чланови ректорског колегијума Универзитета у Крагујевцу, представници Града Крагујевца и Регионалне привредне коморе Крагујевац, представници Савета послодаваца Универзитета у Крагујевцу и Иновационе заједнице Шумадије и Западне Србије – представници Бизнис иновационог центра Крагујевац, компаније Milanovic Industries Group и Научно технолошког парка Чачак.

опширније

У уторак, 27. септембра 2022. са почетком у 13.00 часова у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу представиће се најбољи пројекти одабрани на конкурсу за младе научнике и уметнике Универзитета у Крагујевцу за школску 2022/23. годину.

опширније

У организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, 20.  септембра 2022. године, у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу, пред бројном публиком,  промовисана је монографија Computational Models in Biomedical Engineering – Finite Element Models Based on Smeared Physical Fields: Theory, Solutions, and Software.

опширније

опширније

У уторак, 20. септембра 2022. године, у 13 часова у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу одржаће се промоција књиге: "Computational Models in Biomedical Engineering - Finite Element Models Based on Smeared Physical Fields: Theory, Solutions, and Software".
Аутори књиге: Милош Којић, Миљан Милошевић и Артурас Зимис (Arturas Ziemys)

опширније

Ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, 2. септембра 2022. године, промовисао проф. др Горана Калуђеровића у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу.

опширније

На Универзитету у Крагујевцу 2. септембра 2022. године са почетком у 13 часова, ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, промовисаће проф. др Горана Калуђеровића у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу.

опширније