Вести - категорије


Универзитет у Крагујевцу и Природно-математички факултет објавили су стоту свеску часописа MATCH од када часопис излази у Србији.

опширније

опширније

У Градској управи града Чачка, 1. фебруара 2021. године одржан je састанак између представника Универзитета у Крагујевцу и градоначелника Чачка са сарадницима. Тема састанка била је унапређивање сарадње установа високог образовања, привреде и локалне самоуправе.

опширније

Универзитет у Крагујевцу је постао Huawei ICT Academy (ИКТ академија) за територију Србије, преко Факултета инжењерских наука.

опширније

Дан духовности у Републици Србији, 27. јануар 2021. године прослављен је Светосавском академијом одржаном у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу

опширније

Центар за студије сећања Универзитета у Крагујевцу добитник је овогодишњег позива за финансијску подршку од стране организације Claims Conference за реализацију програма студија Холокауста на Универзитету од октобра 2021.

опширније

На светској листи научника за 2019. годину, по оцени Станфорд универзитета налазе се три научника са Универзитета у Крагујевцу: академик Иван Гутман, проф. др Милорад Бојић, дописни члан САНУ и проф. др Борис Фуртула, ПМФ, Крагујевац.

опширније

опширније

опширније

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, 11. децембра 2020. године, одржан је састанак између представника Ректорског колегијума и градоначелника Крагујевца Николе Дашића.

опширније