Vesti - kategorije


U organizaciji Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, 17. maja 2022. godine u Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu, akademik Ivan Gutman održao je predavanje Hemija i matematika – Zašto sam dobio nagradu za životno delo?

opširnije

opširnije

U Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu održan je Info dan o startapovima za sve one koji su želeli da čuju o započinjanju sopstvenog posla

opširnije

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, u utorak, 17. maja u 19 sati u Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu, organizuje predavanje akademika Ivana Gutmana Hemija i matematika – Zašto sam dobio nagradu za životno delo?

opširnije

U Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu održana je promocija monografije Hermetizam u lirici starog veka, autora dr Dušana Živkovića, redovnog profesora Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

Centar za studije sećanja pri Univerzitetu u Kragujevcu u okviru programa Studije Holokausta, organizuje predavanje u Kontakt galeriji SKC-a, u četvrtak 12. maja 2022. godine u 18 časova, Jevrejska kultura smrti na području centralne Evrope: društva Hevra Kadiša, Jorcajti i Funerarna arhitektura.

opširnije

Umetnički savet Univerzitetske galerije, u utorak 10. maja 2022. godine sa početkom u 18 časova, organizuje promociju monografije Hermetizam u lirici starog veka, autora prof. dr Dušana Živkovića.

opširnije

opširnije

Čovek – biće vere bila je tema predavanja koje je Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije, u prisustvu rektora Univerziteta u Kragujevcu, gradonačelnika Kragujevca, episkopa šumadijskog gospodina Jovana, dekana i profesora, održao studentima na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

U organizaciji Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, dr Slobodan Janković, redovni profesor Fakulteta medicinskih nauka, održao je 27. aprila u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu jednodnevni stručni seminar  Kako sprečiti greške u statističkoj analizi rezultata naučnih istraživanja.

opširnije