Вести - категорије


Др Драгана Игњатовић Ристић, редовна професорка психијатрије на Факултету медицинских наука у Крагујевцу, одржаће on line предавање „Етички принципи научноистраживачког рада“ за студенте, младе истраживаче, докторанде, чланове Одбора за професионалну етику и све заинтересоване, у петак, 24. децембра са почетком у 14 сати.

опширније

Понедељак, 20. децембар 2021. године, 11.00 часова

опширније

Универзитет у Крагујевцу, 9. децембра 2021. године, угостио је делегацију Обједињеног института за нуклеарна истраживања (ОИНИ) из Дубне (Московска област, Русија) као и представнике Института „Винча”.

опширније

У Државном Дата центру у Крагујевцу, 6. децембра 2021. године, проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу, потписао је Споразум о коришћењу Националне платформе за вештачку интелигенцију.

опширније

Академику Ивану Гутману, професору емеритусу Универзитета у Крагујевцу, додељена је, на прослави Дана САНУ, 19. новембра 2021. године, новоустановљена „Медаља САНУ“ за 2021. годину из области природних и техничких наука.

опширније

У циљу подршке образовању ИТ стручњака у овом делу Србије, Универзитет у Крагујевцу потписао је Споразум о сарадњи са компанија Endava који ће омогућити реализовање заједничких образовних програма, извођење предавања, радионица, обука и стручне праксе.

опширније

опширније

опширније

опширније

Професор Института за хемију Природно-математичког факултета Универзитета у Крагујевцу, др Милош И. Ђуран, на Изборној скупштини САНУ, изабран је за редовног члана САНУ (Одељење хемијских и биолошких наука).

опширније