Вести - категорије


опширније

На Универзитету у Крагујевцу је у понедељак, 12. јуна 2023. године, свечано потписан нови Меморандум о пословно-техничкој сарадњи у области подршке развоју стартап, спиноф и иновационог екосистема, чији су потписници Универзитет у Крагујевцу, Научно технолошки парк Чачак, Milanović Industries Group, Бизнис иновациони центар Крагујевац, Регионална развојна агенција Златибор, Центар за развој иновационих делатности из Врњачке Бање и Креативне иновације из Горњег Милановца.

опширније

У присуству представника Ректорског колегијума и младих истраживача са Универзитета у Крагујевцу, Фонд за науку Републике Србије одржао је радионицу за представљање новог Јавног позива за изврсне пројекте младих истраживача и научника у раној фази каријере – ПРОМИС 2023.

опширније

Институт за информационе технологије, Крагујевац, у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу, 05.06.2023. године, обележио четири године постојања.

опширније

опширније

опширније

Проф. др Жозеп Торељас одржао је предавање под називом: СКАЛАБИЛНЕ ДИСТРИБУИРАНЕ РАЧУНАРСКЕ АРХИТЕКТУРЕ ЗА НАРЕДНУ ДЕКАДУ, у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу, 24. маја 2023. године

опширније

На Универзитету у Крагујевцу, 30. маја 2023. године са почетком у 14.00 часова, ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић промовисаће проф. др Валентина Ђонова у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу.

опширније

опширније

Универзитет у Крагујевцу био је домаћин Друге српске међународне конференције о примењеној вештачкој интелигенцији ААI2023, која је одржана 19. и 20. маја 2023. године у свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу.

опширније