Vesti - kategorije


Na Univerzitetu u Kragujevcu je 04. marta 2014. godine održan Info-dan o novinama koje donosi program Erazmus plus

opširnije

U Rektoratu Univerziteta, sala Senata, od 10:00 časova u utorak, 04. marta 2014. godine

opširnije

U rektoratu Univerziteta u Kragujevcu, 17. januara 2014. godine, održan je prvi sastanak partnera na tempus projektu NeReLa 543667, čiji je koordinator Univerzitet u Kragujevcu, Fakultet tehničkih nauka u Čačku. Sastanak će biti nastavljen 18. januara, takođe u rektoratu Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

U sklopu TEMPUS projekta Careers - Razvoj karijernog vođenja u cilju unapređenja visokog obrazovanja u Srbiji, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu i Infostud organizovali su Okrugli sto na kome su učestvovali predstavnici Ministarstva omladine i sporta, SKONUS-a, predstavnici poslodavaca i Nacionalne službe za zapošljavanje, profesori i studenti, predstavnici Univerziteta u Kragujevcu i Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata kao domaćini Okruglog stola, i predstavnici internet kompanije Infostud, kao moderatori skupa.

opširnije

HORIZONT 2020 je novi finansijski instrument EU za razvoj istraživanja i inovacija. Ovaj program će biti implementiran u periodu od 2014 – 2020. godine sa budžetom od oko 79 milijardi evra.

opširnije

U petak, 23. avgusta 2013. godine sa početkom u 13h u Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu održano je predavanje dr Curzia Ruegga, profesora Univerziteta u Friburgu (Švajcarska) na temu „Uticaj modifikacija u mikro-okruženju tumora izazvanih radioterapijom na razvoj metastaze kod recidivnih tumora“. Predavanje je organizovano u okviru projekta institucionalne saradnje Univerziteta u Kragujevcu i Univerziteta u Friburgu „Computational modeling of blood flow in the tumor vasculature” pod okriljem SCOPES programa.

opširnije

U okviru tempus projekta WBCInno, čiji je koordinator Univerzitet u Kragujevcu, a povodom benchmarking posete univerzitetima u zemljama zapadnog Balkana, takođe partnerima na projektu, 27. i 28. avgusta 2013. godine, održani su sastanci sa evropskim partnerima u Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu i relevantnim centrima Univerziteta i fakulteta.

opširnije

U petak 23. avgusta 2013. sa početkom u 13č u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu (Jovana Cvijića bb) biće održano predavanje prof. dr Curzia Ruegga, profesora Univerziteta u Friburgu (Švajcarska) na temu „Uticaj modifikacija u mikro-okruženju tumora izazvanih radioterapijom na razvoj metastaze kod recidivnih tumora“.

opširnije

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine, prof. dr Zorana Mihajlović i rektor Univerzitet u Kragujevcu, prof. dr Slobodan Arsenijević, potpisali su danas, 04. juna 2013. godine Protokol o saradnji, kojim se obezbeđuje univerzitetska praksa studenata i diplomaca Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

U utorak, 26. marta 2013. godine u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu održana je radionica na temu uspešne implementacije međunarodnih projekata u ovkiru FP7 i CIP programa. Radionica je sprovedena u saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva finansija i privrede i Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija uz podršku ACCESS programa Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) i Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije